Svátek práce oslavili plochodrážníci tréninky

Slaný, Plzeň a Divišov – 1. května
Karel Hynek Mácha by nepochybně užasl, kdyby spatřil, jak jeho potomci slaví lásky čas. Líbání pod rozkvetlými stromy je stejnou tradicí stejně jako vzpomínání rudých blouznivců na věčné časy jejích vedení státu, které naštěstí skončily. I když… Letošní svátek práce a lásky přinesl i protesty proti jednání jejich pohrobka v čele vlády v souvislosti s koronavirem včetně výzev zoufalých živnostníků k otevřeným projevům občanské neposlušnosti. Plochodrážníci ovšem využili sobotu pro trénink.

 

Pár hodin před vypuknutím přeboru o Pohár AČR se do centra plochodrážního dění dostal Slaný. Pod trenérskou taktovkou Miroslava Rosůlka zde jezdili Tony Katra, Dominik Hrbek a Karel Průša na stopětadvacítkách. Využili oba ovály. Adam Bednář vodil dvěstěpadesátku, zatímco Eduard Krčmář, Ondřej Smetana, Michal Baštecký a Vojtěch Zamazal pilovali své půllitry i svou formu před závody v Praze a v Pardubicích.

Přidali se k nim Bruno Belan a Jan Jeníček. Obloha se na ně kabonila, ovál byl mokrý pod nočním dešti, ale všichni přítomní skloňovali trénink jen v samých superlativech. A to včetně Dominika Hrbka a Jana Jeníčka, jimž se nevyhnuly dva lehčí pády.

V Plzni vedle třech flat trackerů trénovali bratři Oliver a Damián Schmidovi na stopětadvacítkách a Josef Černý s pětistovkou. Jezdilo se také v Divišově, kam mimo jiné zamířili kopřivničtí nováčci Radek Bambuch a Jakub Sazovský.

Rady, které Miroslav Rosůlek udílí Dominiku Hrbkovi, poslouchá také Michal Baštecký

Foto: David Hrbek