Plochodrážní motory včera burácely i v Plzni

Plzeň – 28. dubna
Stadión na Borech již letos viděl plochodrážniky v akci, nicméně ve středu odpoledne hostil první oficiální trénink za účasti domácích a pražských závodníků. Místní pořadatelé v prvních dnech tohoto týdne doplnili do zatáček několik nakladačových lžic lupku, aby v nich bylo dost kyprého materiálu. Josef Nový alias Tyčka pak mohl dráhu svědomitě kropit a kropit.

 

V sobotu by s půllitrem měl trénovat také Josef Černý, který si na snímku povídá s Václavem Kvěchem

První oficiální trénink zažil i šestiletý Damián Schmid, mladší bratr Olivera. Při roztlačování na dráhu přidal plyn více, než by stačil ustát on i jeho otec, který ho držel. Skončil s odřeným loktem pod motocyklem, ale rychle se oklepal a pokračoval dál v kroužení svých malých koleček.

Šlo o jediný pád celého slunečného odpoledne. Se stopětadvacítkou se objevili všichni Plzeňané. Vedle Olivera Schmida také Josef Černý a Antonín Pták, který však naneštěstí zadřel motor.  Matěj Frýza se opět přidal k Václavu Kvěchovi s pětistovkou. Do sedla plnoobjemového plochodrážního speciálu má nakročeno také Josef Černý, jemuž včera přivezli motor od Luboše Tomíčka.

Odhazování vyházeného materiálu po tréninku

Z Pražanů nechyběl Petr Chlupáč, který ostatně letos nebyl v Plzni poprvé. Přidali se k němu Pavel Kuchař, Michal Baštecký a Petr Macek. Další trénink má západočeská metropole hostit již v sobotu.

Bory včera hostily svůj první letošní oficiální trénink

Foto: Václav Schmid