Změny ve světě velkých cen se týkají rovněž pražské Markéty

Praha – 20. dubna
Minulý týden společnost BSI Speedway oznámila, že je ruku v ruce s FIM odhodlána uspořádat v letošním roce jedenáct závodů seriálu Speedway Grand Prix, ačkoliv pár potvrzených štací musela vinou národních pandemických opatření odvolat. Dnes nastíněné řešení s sebou nese dobrou i špatnou zprávu pro návštěvníky české velké ceny, jež se měla konat pátý červnový den.

 

Pozitivní zprávou je, že pražská Markéta z kalendáře nevypadne ani letos, ba co víc, bude hostit opět dvě velké ceny. První se uskuteční 16. července, druhá o den později. Horší už je omezená kapacita hlediště. Lidé z BSI v současnosti jednají s pražským klubem, jak zajistit naplnění českých zdravotnických pravidel a dalších sanitárních regulací.

AK Markéta Praha již v únoru vcelku prozíravě pozastavil předprodej vstupenek. Stále není jasné, v jakém počtu a zda vůbec v červenci budou diváci do ochozů. Ať tak či onak, pokud si již někdo zakoupil vstupenky na původní červnový termín, dostane od TicketPortal.cz e-mail s informacemi o refundaci.

Ptáte-li se, kolikátou zastávkou v seriálu budou oba pražské závody, BSI Speedway touto informací prozatím sloužit nemůže. Celý kalendář Speedway Grand Prix se bude revidovat a jisté je pouze, že všechny mítinky plánované od 19. června se posunou na pozdější data.

Praha uvidí opět dvě velké ceny, podmínky pro účast diváků jsou zatím v řešení

Foto: Karel Herman