Jan Klatovský se vrací na české ledy

Pardubice – 31. ledna
Jan Klatovský absolvoval závody na české půdě naposledy předloni, kdy společně se Stefanem Pletschacher vybojoval titul v domácí soutěži dvojic. Shodou okolností se právě v ní po dvou letech vrátí na zamrzlé české rybníky. Stane se tak o víkendu v Mělicích a Růžené.

Partnerem se mu stane Rakušan Martin Leitner, který se stejně jako doposud úřadující mistr republiky vrací z evropského šampionátu v Togliatti. Oproti včerejšímu Hamru na Jezeře se v sobotu a v neděli objeví na startu jen sedm týmů.

Chybět budou Švýcaři, kteří v termínu mají domácí mítink ve Flimsu. Na něj byl pozván rovněž Mark Uzzell. Avšak atmosféra českých ledů se mu zalíbila natolik, že jim dal přednost i tentokrát. Kevin Rowand však bude startovat ve Flimsu.

Mark Uzzell zkoušel oslovit Roba Irvinga, avšak mezitím se našlo jiné řešení. Do dvojice s Angličanem bude nasazen Jan Klauz. pilot motocyklového dragsteru, jenž počátkem devadesátých let střídal ledy a škváru za Čakovice, jel včera jedinou rozjížďku kvůli poruše převodovky. Jeden jeho získaný bod bude v duchu pravidel, že závodník může v rámci celého šampionátu bodovat za jediný tým, anulován.

Foto: Milan Dvořák