Dnešní boj se sněhem dopadl vítězně

Růžená – 26. ledna 22:00
Startovní listina víkendového mistrovství republiky družstev na ledové dráze doznala kosmetických změn a je v současné době kompletní. Nicméně v Růžené měli dnes jiné starosti. Způsobilo je husté sněžení. A jak se čtenáři magazínu speedwayA-Z mohou přesvědčit na fotografiích, boj s bílou záplavou dopadl prozatím vítězně.

„Dnešní počasí nás vůbec nepotěšilo,“ řekl Miroslav Topinka dnes večer. „Celou noc a dopoledne padal mokrý těžký sníh. Teploty přes den kolem plus třech stupňů. Ale v noci má přijít mráz a sněžit by zas už tolik také nemělo. Stav dráhy dnes v šestnáct hodin je na fotkách. Jak vidíte, dráhu a bezprostřední okolí zhruba pět metrů se nám podařilo vyčistit.“

Ze startovní listiny vypadl Josef Šiška, který dnes ráno oznámil, že nestihne připravit motocykl. Andrej Diviš se proto promptně domluvil s Petrem Klauzem a vytvořil jinou ambiciózní sestavu, jenž má být protipólem obhájců titulu Jana Peciny a Lukáše Volejníka.

Otec Jan Klauz nastoupí po boku Miroslawa Daniszewskeho. Jistý je rovněž kolega švýcarského silničáře René Dünkiho. Bude jím jeho krajan Markus Birn. Helvétský kříž bude mít v šampionátu zastoupení jen tuto sobotu a neděli. Příští víkend se totiž ve Flimsu pojede odložený švýcarský šampionát.

Pokud se týká dalšího programu českého mistrovství dvojic po sobotní Růžené a nedělním Hamru na Jezeře, dle posledních informací se v Mělicích pilně připravují, zatímco potvrzení Kopřivnice by mělo být známé během zítřka.

Foto: Miroslav Topinka