Plochodrážní trénink se změnil na otužilecký festival

Pardubice – 14. února
Víkend s mrazivým počasím vytáhnul řadu českých plochodrážníků na šroubky na řadu zamrzlých vodních ploch. V Pardubicích je dějištěm podobných tréninků již léta Pohránovský rybník, který v minulosti již zažil oficiální závody. V neděli se však zde odehrávalo něco, co všechny přítomné rozesmálo jako nejlepší groteska od Laurela s Hardym.

 

Mrazivý víkend vylákal plochodrážníky na led

Trénink skončil v okamžiku, kdy se pod Matyášem Hlaváčkem prolomil led. „Asi je tam nějaký spodní proud, protože všude jinde nás to uneslo,“ přemítal Vladimír Višváder, který samozřejmě u celé akce nemohl chybět.

Zatímco Matyáš Hlaváček skončil v Adamově rouše v dodávce Josefa Novotného, aby jeho otužilecká premiéra neskončila horečkami, Jiří Šťovíček se vydal na průzkum. Během chvilky z něh však byla vidět jenom hlava. Ostatně podobně dopadl i hasič s hliníkovým žebříčkem.

Vladimír Višváder v akci

Záchranu ztroskotaného GM zajistili až Vladimír Višváder se svým synem Matyášem. Kdo zná plochodrážního bohéma ze Zohoru, nebude překvapen, že si na celou akci ponechal pouze trenýrky. A jeho syn se evidentně potatil.

Foto a video: Sabina Maclová