Extraliga zná svou podobu

Pardubice – 5. února
AK Markéta Praha, AMK ZP Pardubice, AK Slaný a Aforti Start Gniezno v Liberci našly společnou řeč v otázce letošní extraligy. V kostce řečeno, styl soutěže se čtyřmi závody bez finále zůstává oproti loňsku nezměněn, pravidla prakticky také. Reglementy, jež budou účastníkům předloženy do 15. února, musí jen akcentovat držitele polských licencí za domácí závodníky v družstvu Gniezna. Dle plánů by však letošní extraliga neměla proběhnout tak expresní formou, ačkoliv v současné situaci je na sportovním poli cokoliv plánovat nesmírně ošidné.

„Vzhledem k termínovým problémům a pandemické situaci uskuteční se soutěž ve druhé polovině roku,“ říká Petr. Moravec, předseda sportovní komise. „Děkuji všem za koordinaci a hledání nejlepšího řešení. Myslím, že jsme za současné situace našli velmi výhodné řešení pro plochou dráhu.“

Letošní extraliga by měla odstartovat na konci července v Pardubicích. V srpnu se přesune do Liberce, kde má Gniezno svou českou základnu. Mistra budeme znát po zářijové dvojici závodů ve Slaném a v Praze.

Termínový kalendář extraligy 2021:

21.7. Pardubice
3.8. Liberec
2.9. Slaný
21.9. Praha
Ouverturu letošní extraligy by měl vidět Svítkov ve druhé půli července

Foto: Mirek Horáček