Pavol Pučko chce svým polským angažmá posunout svou kariéru dál

Krosno – 8. ledna
Krosno nechávalo dlouho ležet své karty na letošní druhou ligu zakryté na stole. Na podzim klub zveřejnil prakticky pouze podpisy s Janem Jarošem a Martinem Málkem. Ostatním závodníkům bylo při podpisu smlouvy uloženo, aby své angažmá nemedializovali. Situace se změnila teprve včera, kdy Krosno ohlásilo svou soupisku. Vedle již známých Čechů v ní figurují ještě Zdeněk Simota, Roman Čejka a Pavol Pučko. Pražský junior se magazínu speedwayA-Z svěřil se svým záměrem udělat si v Polsku jméno už během jarních test matchů.

„To hlavní, co je v plochý dráze je Polsko,“ má Pavol Pučko naprosto jasno. „Potřeboval jsem se tam dostat do sestavy nějakýho klubu a věřím, že v jarních test matchích se mi to povede. Chci posunout svou kariéru dál.“

A proč se jeho podpis objevil právě pod kontraktem s Krosnem? „Slyšel jsem o Krosně celkem dobrý věci,“ odpovídá. „Bylo to první, co jsem dostal. Podmínky mi přišly dobrý, tak jsem to vzal.“

Jediný závod, avšak s maratónem rozjížděk:
Pavol Pučko má za sebou jen jeden jediný start v polské lize. Šestnáctého září roku 2007 se společně se svým otcem nasoukali do prostorné dodávky Dominika Jecha a vyrazili na utkání pražské Markéty do Rawicze. Hosté potřebovali triumf jako sůl, protože jim otevřel postupová vrátka. A před zraky domácích fanoušků deklasovali Pražany vysoko 71:20.

Pavol Pučko plnil úlohu náhradníka, avšak český tým stíhala jedna pohroma za druhou. V základní části proto pětkrát zastupoval své kolegy a v roli taktické rezervy nastoupil dokonce mezi čtveřicí nejlepších v rozjížďce s číslem patnáct. Svůj jediný bod získal v první jízdě, když jeho kolega Jan Holub upadl vinou přetrženého řetězu.

Pavol Pučko figuroval v pražské sestavě ještě při říjnovém domácím duelu s Miskolcem, avšak kvůli problémům administrativního charakteru jej rozhodčí nepustil do závodu. Pro loňskou sezónu podepsal smlouvu v Poznani. Na pozvání k jarnímu sparingu však nemohl vinou zranění reflektovat a víckrát se už Poláci neozvali.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Pavol Pučko st.