Slánská esa slaví narozeniny společně

Narodili se ve stejný den. V sobotu 30. ledna 1943. Doby byla zlá, ale oni jako malá miminka v zavinovačkách o sobě nemohla mít tušení, když středobodem jejich světa byl mámin prs. Osud tomu chtěl, aby se jejich životní křivky prolnuly nejen při jejich narozeninách. Skvělí plošináři AMK Svazarmu Slaný a reprezentanti Československa Miroslav Rosůlek a Pavel Mareš slaví narozeniny společně.

 

Oba dva ve své době patřili ke stálicím tuzemského sportu levých zatáček, vynikali svojí bojovností a přátelským přístupem ke svému okolí.

Miroslav Rosůlek i po skončení své úspěšné sportovní kariery zůstal věrný slánskému klubu nejen v trenérské roli, ale zároveň se podílí i na pořadatelském zabezpečení jednotlivých závodů a těší se oblibě, úctě a respektu nejen v prostředí slánského klubu.

Pavel Mareš si po odchodu s plochodrážních oválů vybral úplně jiné odvětví a jeho zálibou se stali lodě a voda a mnoho let brázdil evropské řeky a kotvil v různých přístavech na starém kontinentu.

 

Autoklub Slaný oběma přeje v takto významný den, hlavně pevní zdravé, veselou mysl a pozitivní pohled do dalších let.

Fanoušci ploché dráhy se už mohou těšit na knihu Slánská sedmdesátky, aneb od padesátého doleva smykem od Antonína Vildeho a Antonína Škacha, kde se s oběma setkají. A pochopitelně nejen s nimi!

Tito muži dokázali jako první sebrat ligový titul RH Praha: zleva Zdeněk Majstr, Václav Beer, Miloslav Verner, mechanik Náprstík, Miroslav Rosůlek, Jan Klokočka, Stanislav Kubíček, Pavel Mareš, kouč František Moulis a s nimi rozhodčí Ulrich

Foto: archív Zdeňka Majstra