Hynek Štichauer si může říkat Bandita

Pardubice – 7. ledna
Rozhovory, které Hynek Štichauer vedl s promotérem britského klubu Berwick Bandits, dospěly k podpisu smlouvy. Pardubický závodník na ovále na anglicko – skotském pomezí nikdy nezávodil, avšak při jediného návštěvě na něho udělal dojem. Negativem kontraktu jsou daleké přesuny, avšak Hynek Štichauer magazínu speedwayA-Z prozradil, že se na Berwick hodně těší.

„Jsem rád, že mám angažmá v Anglii, letos je opravdu těžké získat kontrakt,“ říká Hynek Štichauer. „Po logistické stránce to není ideální, protože to mám 450 kilometrů z místa, kde v současné době bydlím.“ Loňskou sezónu strávil v barvách Stoke, když britským ligovým debutem prošel v Elite League v roce 2009.

Není vyloučeno, že by právě u Vlků mohl působit jako rezerva. Jenže Berwick jezdí doma v sobotu, Wolverhampton v pondělí a polská liga v neděli… „Co se týče Wolvesu a Polska, zatím žádné bližší informace nemám,“ krčí rameny třetí muž individuálního šampionátu republiky. „Uvidíme, jak se to vyvine, ale bylo by v podstatě nemožné stihnout vše. Někdy je méně víc, takže uvidíme. Každopádně se na Berwick moc těším a doufám, že to pro mě bude dobrý rok.“


Foto: Martin Búri