Česká liga zůstává v zásadě stále otevřená

Pardubice – 21. ledna
Účastníci obou ligových soutěží se v pondělí účastnili telefonické konference o podobě extraligy a první ligy. Pavel Ondrašík, Petr Moravec, Milan Mach, Vladimír Vopat a Tomáš Wanke si vyměnili informace a názory a dospěli k provizornímu řešení extraligy a první ligy.

 

Pražskou Markétu by extraliga měla čekat v červnu

Lépe na tom je první liga. V současné době jsou přihlášeny čtyři celky. Pravidla se oproti letošku nemění a Praha, Kopřivnice, Pardubice a Žarnovica si potvrdily termínový kalendář. Nicméně loňské zkušenosti dokládají, jak se všechno může v časovém horizontu rychle změnit. A to tím spíše, když pořadatelé logicky upřednostňují závody s diváky v hledišti.

A první liga má vyvrcholit ještě během jara. U extraligy může dojít k termínovým změnám z titulu případné úpravy kalendářů FIM a FIM Europe. Vyšší česká divize má prozatím tři potvrzené startující, a sice Praha, Pardubice a Slaný.

Zájem sice deklarovaly i SC INTERTEAM a Kopřivnice, nicméně aktuální situace v celé zemi jejich nadšení prozatím zchladila. Proto o definitivních pravidlech a podobě soutěže se rozhodne nejpozději 30. dubna, ačkoliv si přihlášené celky potvrdily termíny svých závodů.

V Kopřivnici uvidí první ligu, extraligu zřejmě ne

„Účastníci extraligy deklarují, že mají absolutní zájem tuto soutěž absolvovat, a udělají vše pro to, aby se uskutečnila,“ říká Petr Moravec, předseda komise. „Dále preferují, aby se soutěž uskutečnila se čtyřmi účastníky podle pravidel platných v roce 2020. Přesto jsou připraveni přijmout i jiný rozpis závodu v případě nutnosti. Jako jedna z variant se jeví podobný, nikoliv identický rozpis, který byl použit v závodě mistrovství světa juniorů 2020 v Pardubicích pro závod tří družstev.“

Prozatímní podoba české ligy 2021:

1.liga: 20.4. Praha
8.5. Kopřivnice
29.5. Svitavy
30.5. Žarnovica
extraliga: 26.5. Pardubice
22.6. Praha
23.6. Slaný

Foto: Pavel Fišer