Divišovský auto klub dostal pod stromeček novou výstavu o ploché dráze

Divišov – 1. ledna
Na sklonku roku 2010 byla v prostorách divišovského auto klubu dokončena stěžejní část nové výstavy věnované ploché dráze. Expozice vznikla pod šikovnýma rukama pana Františka Manna za finanční podpory odboru kultury Krajského úřadu Středočeského kraje a Auto Klubu Divišov v AČR. Díky finanční podpoře výše zmíněných subjektů se podařilo uchovat pro léta budoucí řadu výjimečných písemností, fotografií a plakátů z ploché dráhy více jak 55 let starých. Dokumenty je nyní možné vystavovat bez rizika jejich zničení.

Tato stálá výstava bude do závodu kvalifikace o SGP 2012, který se pojede v Divišově dne 18. června, ještě rozšířena. Nyní posíláme alespoň pár fotografií z nově instalované výstavy jako ochutnávku a lákadlo na novou divišovskou plochodrážní sezonu.

Také bych vás rád u této příležitosti jménem Auto Klubu Divišov v AČR požádal o spolupráci. Rádi bychom výstavu do budoucna ještě zkvalitnili a rozšířili. Proto hledáme spolupracovníky, donátory a fandy, kteří by nám v našem úsilí o propagaci ploché dráhy pomohli.

Pokud máte například ve svých archívech či sbírkách dokumenty, poháry, medaile, helmy a další archiválie, které můžete postrádat, budeme rádi pokud se na nás obrátíte.

Všem příznivcům ploché dráhy PŘEJEME VŠECHNO DOBRÉ V ROCE 2011. A pro ty co zavítají na náš stadion můžeme již dnes s jistotou slíbit: BUDETE SE MÍT NA CO DÍVAT!

Foto: AK Divišov