Polsko už má dvě amatérské soutěže

Liberec – 6. prosince
SSC 2021 – Six Speedway Cup 2021 – Promocja – Žuzel Amatorski, tak se bude jmenovat druhá amatérské soutěž u našich sousedů v Polsku. Další založenou soutěží je Gropex Cup Amateur Speedway. Celkem na dvanácti stadiónech pojedou Poláci své závody. Výběr tratí a závodníků je vždy velká událost. Stadióny totiž musí splňovat vše jak při normálních závodech.

 

Snaha založení čtvrté polské ligy, která by se skládala z amatérů, se díky tlaku závodníků nepovedla. Nadšenci ploché dráhy tak budou mít výběr, jak podle stadiónu, termínu i výkonnosti si zvolit kde pojedou.

V našich českých vodách něco úplně nepředstavitelného. Jo, možná fotbal, hokej, věnovat se motokrosu, ale plochou dráhu jít jezdit jen pro zábavu, nebýt závodníkem? Kdo to u nás dělá!?!

Historie ukazuje na naše slavná jména a možná si ještě někdo pamatuje, ale amatér? Závodník bez jména, jezdící si po světě, kochá se městem, kam se jede bavit – a pak se povozit  na speedway.

Kluci, co se chodí dívat na dnešní hvězdy, vyrostou a chtějí si všechno zkusit. To je ta šance, stát se chvilku závodníkem a hrát si na Drymla, Kaspera, Štancla, Milíka a další. Nechávají si šít kombinézy, motorky si ladí do barev  svých jezdců a jezdí. A hlavně se baví.

Svět ploché dráhy,  který u nás schází, svět, který nám pomáhá se potkávat, svět ploché dráhy. Tak neváhejte a pojďte se bavit. Nevěříte?

Podívejte se na trénink amatérů ze Zielonej Gory. Většina z nich před dvěma lety jen seděla jen na tribuně, dnes si hrají na Patryka Dudka či Martina Vaculíka.

Foto: laskavostí GRS Liberec