K historickému zápisu zbývá odstranit sníh

Růžená – 14. prosince
Ještě nikdy se v historii české ploché dráhy se nestalo, aby se podnik započítávaný do oficiálního šampionátu konal v jiném kalendářním roce. V případě ledů není toto řešení nikterak nelogické, nicméně z oblasti teorie se do reality posune až tuto sobotu. Pakliže se ovšem v Růžené podaří odstranit sníh ze zamrzlé hladiny rybníku Pařezitý. Miroslav Topinka ovšem magazínu speedwayA-Z prozradil, že v tomto směru zůstává optimistou a pochlubil se třemi střelci z letošní Grand Prix ve startovní listině úvodního kola mistrovství republiky na ledové dráze.

„Osm českých jezdců a tři závodníci z Grand Prix, to je docela slušná konkurence,“ přemítal Miroslav Topinka nad osmnácti jmény ve startovní listině poté, co se dnes o půl páté odpoledne vrátil ze svého ledového oválu.

Vedle jmen v kolonkách se startovními čísly však všechny potenciální návštěvníky hráze Pařezitého zajímá aktuální stav závodní dráhy. „Parádně mrze, dráhu máme vytyčenou a zítra ráno vyrážíme vyhrnovat sníh,“ zní skvělé zprávy z České Sibiře.

Sněhová peřina je posledním problémem, který komplikuje život partě pořadatelů. „Sněhu je tu docela dost,“ připouští Miroslav Topinka. „Tak bude docela fuška. Zatím vše běží podle plánu. Síla ledu je už dostatečná, jak se zbavíme sněhu, je vyhráno.“

Startovní listina:

1 Jan Klatovský, CZ
2 Antonín Klatovský, CZ
3 Lukáš Volejník, CZ
4 Radek Hutla, CZ
5 Jan Pecina, CZ
6 Rene Dünki, CH
7 Andrej Diviš, CZ
8 Petr Klauz, CZ
9 Jan Klauz, CZ
10 Charlie Ebner, A
11 Josef Kreuzberger, A
12 Grzegorz Knapp, PL
13 Kevin Rowand, GB
14 Charlie Ebner ml., A
15 Simon Reitsma, NL
16 Gerrit Schukken, PL
17 Miroslaw Daniszewski, PL
18 Piotr Hejnowski, PL