Češi a Slováci v akci 361

Plukovník Prymula na postu ministra zdravotnictví se evidentně rozhodl porazit koronavirus restrikcemi občanů, ať to stojí, co to stojí. Nicméně za zrušení pondělního šampionátu republiky dvojic může dostat metál maximálně déšť. Ve volných dnech však svítilo sluníčko, takže si fanoušci mohli o super víkendu v Pardubicích užít do sytosti tři plochodrážní a jeden flat trackový závod. Vyhlídky na zbytek sezóny ale růžové nejsou. Dnes vstoupil v platnost nouzový stav a taková Rally Morava se v okolí Šternberka může jet bez diváků, ale Tomíčkův memoriál byl odložen na konec měsíce a víkendový pořad v Březolupech a v Kopřivnici padl kompletně. My se však podíváme do Polska.

 

Krosno včera pokračovalo ve vítězné šňůře. Doma vyhrálo nad Opole 57:33 a do tabulky si díky lepší bilanci 107:72 připsalo rovnou tři body. Ve skvělé fazóně pokračoval také Eduard Krčmář. Nikdo ze závodníků soupeře jen neporazil a tak si připsal jedenáct bodů a čtyři bonusy (2 2 2 3 2).

Včerejšek také vyřešil zadání play-off polské extraligy, byť bez účasti našich závodníků. Gorzow doma oplatil porážku Wroclawi a pojede o titul s Lesznem, Wroclaw čekají duely se Zielonou Gorou o bronz.

Eduard Krčmář exceloval v Polsku, Jan Kvěch zase v Pardubicích

Foto: Petr Čunek