Prahu čeká zajímavé plochodrážní úterý

Praha – 21. září
Na Markétě ještě nedozněly emoce ze dvou velkých cen a areál se chystá na další dva dnešní mítinky. Nejprve na malém ovále vyvrcholí šampionát stopětadvacítek, aby se o dvě a čtvrt hodiny později začalo odvíjet třetí dějství české juniorky.


Tipujte:

Označte trojici, která se v Praze umístí na pódiu juniorky:

View Results

Loading ... Loading ...

Adam Bednář pro potvrzení svého titulu dnes na malou Markétu nemusí

Šampión kolibří soutěže je jasný již po sobotním Slaném. Adam Bednář má na čele aktuální klasifikace náskok jednadvaceti bodů před Vojtěchem Šachlem. Vzhledem k maximálně možnému zisku osmnácti bodů již nastupovat nemusí. A on vskutku nepojede, avšak nikoliv kvůli své sobotní srážce s mantinelem. Se svou dvěstěpadesátkou totiž očekává debut v naší juniorce.

Zůstaňme však ještě chvilku u stopětadvacítek. V jejich mistrovské hře zůstává stříbro, které prozatím třímá ve svých rukou Vojtěch Šachl. Nicméně Adam Nejezchleba je pozadu o jeden bod, Josef Novotný o čtyři. Na malé Markétě se setká čtrnáct stále se lepšících borců. A protože mají na programu dvacet rozjížděk a pět dalších finále, je harmonogram poměrně natřískaný.

První jízda je plánována již na 15:50. Pak se dění přesune na vedlejší velký ovál. Juniorka svým druhým dílem v Žarnovici uzavřela svou úvodní polovinu. Vede Daniel Klíma o jediný bod před Petrem Chlupáčem. Toho zbrzdila diskvalifikace za pásku, avšak poté svou chybu napravil úžasným výkonem.

V půlce vede českou juniorku Daniel Klíma

Oba Pražané si uvědomují, že jeden bod prakticky neznamená vůbec nic. Dnes proti sobě nastoupí až v rozjížďce s číslem osmnáct. Uvidíme, co se do té doby na pražském ovále odehraje. Jan Kvěch, jenž vynechal plzeňskou ouverturu a je ze hry o titul, připouštěl ztrátu motivace. Naproti tomu dorazí Jakub Valkovič, který by se rád s věkem plochodrážního juniora rozloučil medailí.

Za sebou však má Pavla Kuchaře s odstupem dvou bodů, který si místo ve startovní listině Zlaté stuhy nezasloužil jen extraligovým záskokem za Pardubice. Jan Macek sice vypadl kvůli zlomené klíční kosti z Liberce, ale před kopřivnickým vyvrcholením soutěže by se top trojce mohl nebezpečně přiblížit také Jan Kvěch.

Jakub Valkovič je ve startovní listině jediným cizincem. Praha svítí červeným světlem na covidovém semaforu a cesta sem přináší zahraničním občanům potíže. Startovní pole proto doplňují závodníci s dvěstěpadesátkami, přesto jsou dvě místa ve startovní listině stále volná.

Startovní listiny pražského plochodrážního úterku:

MR 125 ccm na krátké dráze (15:50)
1 Tony Katra, Slaný
2 Štěpánka Nyklová, Slaný
3 Josef Novotný, Pardubice
4 Dominik Hrbek, Pardubice
5 Oliver Schmid, Plzeň
6 Adam Nejezchleba, Chabařovice
7 Josef Černý, Plzeň
8 Vojtěch Šachl, Chabařovice
9 Marián Jirout, Pardubice
10 Petr Marek, Chabařovice
11 Štěpán Ševčík, Plzeň
12 Karel Průša, Slaný
13 Matouš Kameník, Divišov
14 Matěj Frýza, Plzeň
MR U21 + U19 (18:00)
1 Pavel Kuchař, Praha
2 Daniel Klíma, Praha
3 Jaroslav Vaníček, Praha (250 ccm)
4 Jakub Valkovič, SK – Žarnovica
5 neobsazeno
6 František Klier, Divišov
7 Luboš Krejča, Praha
8 Jan Hlačina, Pardubice (250 ccm)
9 Petr Chlupáč, Praha
10 Jakub Exler, Praha
11 Vojtěch Zamazal, Slaný
12 neobsazeno
13 Adam Bednář, Praha (250 ccm)
14 Václav Kvěch, Plzeň
15 Jan Kvěch, Praha
16 Michal Baštecký, Praha

Foto: Karel Herman