Chabařovičtí kralovali lázeňským závodům

Mariánské Lázně – 12. září
Než se na lázeňském kilometru rozbouřily motory veteránů v jejich sérii ELVS, patřil malý ovál kolibříkům. Čekalo je šest rozjížděk závodu družstev a pro tři nejlepší ještě jedna navíc. V obou případech byli nejlepší chabařovičtí borci.

 

Vyhlášení vítězů: zleva Karel Průša, Tony Katra, Petr Marek, Adam Nejezchleba, Oliver Schmid a Josef Černý
Lázeňské garáže patřily také kolibříkům

Nejprve trénovala jedna polovina účastníků a poté Tony Katra famózně vyhrál první jízdu. Vzápětí si čtyři tréninková kola dopřála druhá trojka a v rozjížďce s číslem dvě se přihnal do cíle jako vítěz rychlík Adam Nejezchleba. Ten rovněž kraloval třetí jízdě, v níž Tony Katra dravě a chytře podjel Olivera Schmida.

Čtvrtá jízda přinesla dravý duel Karla Průši s Petrem Markem, ale slánský závodník si udržel prvenství. Vzápětí opět kraloval zase Adam Nejezchleba a Tony Katra si dojel před Josefem Černým pro dva body.

Rozjížďka s číslem šest byla smolná pro Karla Průšu. Chtěl zkusit podjet Olivera Schmida v zatáčce po startu, ale bohužel vyjel oběma koly ven. Vyhrál Petr Marek a Chabařovice byly jednou nohou na nejvyšším stupínku vítězů.

Miroslav Musil asistuje z zvláštní jízdy třech nejlepších: Adam Nejezchleba, Petr Marek a Tony Katra

Nic na tom nemohla změnit ani sedmá jízda s vítězstvím Josefa Černého, druhým místem Tonyho Katry a třetím Petra Marka. Nakonec si Adam Nejezchleba dojel pro čtvrté vítězství a stal se králem závodu družstev.

A nejen to, protože tři nejlepší zamířili na startovní rošt ještě jednou. Vylosoval si bílý povlak, Tony Katra červený a Petr Marek bílý. Nejrychleji odstartoval Tony Katra a na čele strávil skoro celé kolo. Jenže Adam Nejezchleba nabral úžasnou rychlost na cílové rovince a vítězství již nepustil.

Dostal finanční odměnu od Karla Kadlece, zatímco ceny pro ostatní věnovali Mariánské Lázně, Plzeňané a Pavel Marek.

Chabařovičané Petr Marek a Adam Nejezchleba ovládli Mariánské Lázně
1. Chabařovice 20
Petr Marek 2 2 3 1 8
Adam Nejezchleba 3 3 3 3 12
2. Slaný 15
Tony Katra 3 2 2 2 9
Karel Průša 1 3 L 2 6
3. Plzeň 12
Oliver Schmid 1 1 2 1 5
Josef Černý 2 1 1 3 7

Jízda nejlepších jednotlivců:

1. Adam Nejezchleba, 2. Tony Katra, 3. Petr Marek

Foto: Petra Zahradníčková a Pavel Marek