Na divišovském Methylcupu metyl nevoněl

Divišov – 23. října
Tak, jak bylo avizováno minulou sobotu na divišovském plochodrážním stadionu nezaburácely motocykly, ale příznivci ploché dráhy si oblékli fotbalové dresy a užili si kulatého míče, dobrého pití, jídla, muziky i srandy. Počasí bylo nádherné a tentokráte i tým ČESKÉ PLOCHODRÁŽNÍ SEBRANKY silný. Divišovští přizvali na rozlučku pražský HVĚZDNÝ PRACH, rakovnické borce z HOSPODY NA ŠPEJCHARU a divišovské STARÉ PÁNY.

Ve stanu se točilo pivo Ferdinand, grilovaly se masíčka a klobásky. Mnozí hráli kromě kopané i oblíbenou dětskou hru: cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum. Nicméně fotbalový turnaj to nijak kvalitativně neovlivnilo. Byl velmi bojovný a fotbalově kupodivu pohledný. A tak oko diváka se skutečně nenudilo. Na menším hřišti s menšími brankami se hrálo systémem 8+1 s hokejovým střídáním. Hrací doba dvakrát 30 minut, každý s každým.

Sebranka byla tentokráte hodně blízko prvním historickým bodům, na které však smolně nedosáhla a tak skončila na čestném čtvrtém místě hned za Starými pány, kteří snad jen o prsa korejské ženy zaostali za Hospodou na Špejcharu. Bez bodové ztráty tak zůstal jen Hvězdný prach který si vydřel vítězství.

V dresu České plochodrážní sebranky nastoupili Jan Neruda, Jiří Trojánek, Jan Trojánek, Barbora Pázlerová, Pavel Pučko, Jiří Brummer, Radek Fanta, Miroslav Mihule, Lukáš Pfeffer, Sam Wind, Roman Hájek, Jiří Georgiev, Tomáš Uher a Jakub Pastyřík. Někteří se prostě do sestavy nevešli a již díky své indispozici, věku či fotbalovému umění a tak na lavičce statovali například manželé Kasperovi, Hejtíkovi, Zdeněk Schneiderwind starší, Veverka i Brummer, který raději vozil lidi ve svém novém Ferrari tak rychle, že mnozí tiše po jízdě zvraceli.

Ale zase poznali, co obnáší jízda na sedadle spolujezdce v rudém voze se vzpínajícím se koněm ve znaku. Když se začalo stmívat mnozí dali přednost teplé hospůdce před chladnoucím stanem, kde za tónů countryových kytar zábava vesele pokračovala. Nejzdatnější jedinci uléhali ke spánku kolem třetí hodiny ranní a tak se divišovský rozlučkový dýchánek jistě vydařil. Snad příští rok bude dobře započatá tradice pokračovat pátým ročníkem.

Mně jen nezbývá všem zúčastněným poděkovat za účast a těm, co nepřijeli, posílám alespoň pár fotografií ze sportovního zápolení. Sportu ZDAR a PLOCHÉ DRÁZE zvl᚝ vážení sportovní diváci.

Foto: Jan Neruda