Memoriál Jana Bechera uzamknul pardubickou sezónu

Pardubice – 28. října
Říjnový čtvrteční sváteční den patřil na svítkovském stadionu letos naposledy plochodrážním motocyklům. Jezdci nejenom pardubického klubu, ale i jejich hosté a přátelé, a již ti současní nebo i ti, které mohli příznivci vídat na oválech v letech minulých se nejprve rozdělili do dvou týmů. Jejich kapitány byli Tomáš Suchánek a Hynek Štichauer a družstva se utkala v souboji na deset jízd.

K vidění byly nejenom tradiční jízdy na čtyři kola, ale rovněž souboje s výměnou kola během rozjížďky, jízda doprava, stihací závod s objížděním kuželů. A vše vyvrcholilo soubojem na dvacet kol, při kterém se jezdci nejenom střídali, ale také museli dolívat metyl.

Zcela vyrovnaný boj, ve kterém určitě nešlo o vítěze, vyhrál tým kolem Hynka Štichauera. O výsledku rozhodovala až závěrečná, trojnásobně bodovaná vytrvalostní disciplína. Ke smůle družstva Tomáše Suchánka rozhodl přetržený řetěz motocyklu jeho týmu.

Ve druhé části si pak plochodrážní stroje osedlali nejenom mechanici, ale jezdci na svých motocyklech povozili po dráze svítkovského oválu zájemce z řad nejmenších příznivců tohoto sportu. Svezení na stroji, jenž nemá brzdy, okusilo také několik křehkých dívek.

Mnoho příznivců potěšila možnost setkat se prakticky se všemi jezdci. V depu byli až na Lukáše a Aleše Drymlovy, kteří mají v těchto dnech své pracovní povinnosti ve Švédsku, respektive ve Velké Británii a museli se z akce omluvit, všichni jezdci klubu.

  01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 TOT
1. Tým Hynka Štichauera                   9 36
Hynek Štichauer         3 3     3   9
Jaroslav Petrák     1 2       1     4
Tomáš Jůza   3               f 3
David Štěrovský         p          
Roman Andrusiv     3       2       5
Eduard Krčmář 2     1       0     3(1)
Pavol Pučko 1                 f 1(1)
Radek Hutla           2         2(1)
 
2. Tým Tomáše Suchánka                   6 32
Tomáš Suchánek         2     3   f 5
Václav Milík 3       p   6* 2 2   13(1)
René Vidner 0         0         0
Gašpar Forgáč   2       1       f 3
Roman Čejka       3           f 3
Jaromír Otruba     0               0
Jakub Fencl       0           f 0
Josef Suchánek     2               2

Klíč k jednotlivým rozjížďkám: 01 – klasika, 02 – jízda kolem kužele, 03 – jízda doprava, 04 – klasika, 05 – dva na jednom motocyklu, 06 – jízda doprava, 07 – jízda s výměnou kola, 08 – klasika, 09 – jízda kolem kužele, 10 – jízda na dvacet kol.

p = pasažér při jízdě ve dvou na jednom motocyklu, f = účastník závěrečné jízdy.

Foto: Jiří Havlíček