Letošní juniorská družstva se rýsují jako špičkový ročník celé historie

Pardubice – 24. srpna
Ne, že by se v českém šampionátu juniorských družstev v jeho více než dvacetileté existenci neobjevovali zahraniční závodníci. Vždyť v něm na přelomu tisíciletí regulérně bojovala i polská družstva. Nicméně letošní ročník, který se koná pozítří večer v Pardubicích, v tomto ohledu všechno překonává. Můžeme se těšit na klasický rozpis dvojic na jednadvacet rozjížděk, ale i doprovodné mistrovské dvěstěpadesátky a stopětadvacítky, díky nimž závodní program začíná již ve čtvrt na šest.


Tipujte:

Kdo se ve středu stane mistrem republiky juniorských družstev?

View Results

Loading ... Loading ...

Mezinárodní pojetí

Kvůli svému zranění se Jan Kvěch loni v Žarnovici stal koučem dvojice pražské Markéty, kde jej narychlo po boku Petra Chlupáče zastoupil Daniel Klíma - letos pojedou všichni tři v jednom týmu
Kvůli svému zranění se Jan Kvěch loni v Žarnovici stal koučem dvojice pražské Markéty, kde jej narychlo po boku Petra Chlupáče zastoupil Daniel Klíma – letos pojedou všichni tři v jednom týmu

S juniory je to u nás prostě takové, jaké to je. Většina klubů by měla problém postavit dva rovnocenné partnery do jedné sestavy. Jenže zatímco dříve se vytvářely koalice napříč celky, nyní je manko druhého závodníka řešeno cizinci. A to nikterak ledajakými!

Za Slaný proto po boku Vojtěcha Zamazala nastoupí Lotyš Ričards Ansviesulis. Plzeň k Václavu Kvěchovi staví dlouhodrážní hvězdičku Romano Hummela. Jan Macek v kopřivnické železniční vestě pojede s Polákem Bartlomiejem Kowalskim. Bílý koník se objeví na hrudi Daniela Šilhána a Němce Lukase Fienhageho.

Daniel Šilhán bude hájit domácí barvy

Se svými zdroji si vystačí Žarnovica, jež by konec konců mohla postavit dva páry. Ve středu však bude stavět na svých esech Davidu Pacalajovi a Jakubu Valkovičovi. Dvěma výběry bude disponovat jedině pražská Markéta. První s Petrem Chlupáčem, Janem Kvěchem a Danielem Klímou nemá menší ambice, než obhajobu loňského zlata. Druhý tandem zajistí mladící Michal Baštecký a Pavel Kuchař.

 

Obě nižší kubatury

Vojtěch Šachl bude chtít ukázat svá záda hned ve dvou kubaturách

Protože žádný závodník nemůže v duchu reglementů startovat ve dvou závodech současně, stopětadvacíkty začínají již v 17:15. Trénink hlavního závodu bude rozložen mezi jeho rozjížďky. A tak pořadatelé apelují na jednotlivé kluby, aby byli všichni ve Svítkově nejpozději úderem páté.

Postavení leadera bude hájit Vojtěch Šachl, který má ovšem na své soupeře náskok jako hrom. Nechybí ani borec číslo dvě Štěpán Ševčík, ale také Matěj Frýza, jenž tedy díky zranění přišel v klasickém šampionátu o jediný závod. Protože Adam Bednář mezi kolibříky nepojede, dá se předpokládat, že si to o celkové stříbro začnou rozdávat oba členové plzeňského gangu.

Dvěstěpadesátky klasicky doprovodí velké hochy. V jejich startovním poli nechybí vůbec nikdo. Hlavním lákadlem se tudíž stane boj Jaroslava Vaníčka o udržení se v čele šampionátu. Vojtěch Šachl, Jan Hlačina a Adam Bednář rozhodně nebudou sami s plány překřížit Pražanovu cestu.

Startovní listiny středečních závodů v Pardubicích:

MR juniorských družstev:

AK Slaný: 1 Ričards Ansviesulis (LAT) – Vojtěch Zamazal
PK Plzeň: 3 Václav Kvěch – 4 Romano Hummel (NL)
Walbo Kopřivnice: 5 Jan Macek – 6 Bartlomiej Kowalski (PL)
SC Žarnovica: 7 David Pacalaj – 8 Jakub Valkovič
ZP Pardubice: 9 Daniel Šilhán – 10 Lukas Fienhage (D)
AK Markéta Praha 1: 11 Petr Chlupáč – 12 Jan Kvěch – 20 Daniel Klíma
AK Markéta Praha 2: 13 Michal Baštecký – 14 Pavel Kuchař

MR 125 ccm:

1 Vojtěch Šachl, Chabařovice
2 Dominik Hrbek, Pardubice
3 Matěj Frýza, Plzeň
4 Josef Černý, Plzeň
5 Oliver Schmid, Plzeň
6 Štěpán Ševčík, Plzeň

MR 250 ccm:

1 Jan Jeníček, Pardubice
2 Jaroslav Vaníček, Praha
3 Vojtěch Šachl, Chabařovice
4 Jan Hlačina, Pardubice
5 Adam Bednář, Praha
6 Juraj Šuška, SK – Žarnovica
7 Josef Novotný, Pardubice
8 Bruno Belan, Slaný

Foto: Karel Herman a Daniel Šilhán st.