Září zapaluje doutnák k roznětce plochodrážních závodů

Pardubice – 19. srpna
Situace okolo koronaviru u nás na sklonku prázdnin začíná být turbulentní. Ještě minulý týden se o návratu roušek spekulovalo až v souvislosti s listopadovými chřipkami a nyní levicová vláda přitvrzuje s jejich zavedením již se začátkem školního roku. Slovensko k nám nedoporučuje svým občanům cestovat, některé britské tabulky kladou Českou republiku na špici nejrizikovějších zemí doprostřed mezi Francii a Maltu. Česká plochodrážní exekutiva ovšem prochází zkouškou charakteru naprosto skvěle. Nešíří ani paniku, ani konspirační teorie, nýbrž informace o nových závodech v září. Plochá dráha se tak zaplaťpánbůh jezdí stále a pořád dokola a doleva.

 

Plzeňské Bory určí letošního mistra republiky

Září již ve svém druhém dni rozhodne o letošním českém šampiónovi na plzeňských Borech. Přitom nastane neskutečná exploze zářijových závodů. Hned v pátek bude Svítkov hostit mistrovský flat track. Druhý den v Kopřivnici vyvrcholí první liga.

Ta sice sem z července přeložila již dříve, ale definitivní potvrzení jejího konání přinesla až minulá sobota. Pakliže by totiž juniorský nároďák postoupil do světového finále, které se jede stejný den, musel by se hledat náhradní termín. Ve stejný den v Divišově bude pokračovat šampionát ve flat tracku v Divišově. Doprovodí jej šampionáty dvěstěpadesátek a stopětadvacítek na malé dráze.

V Žarnovici se chystá další plochodrážní víkend

Hned další neděle, tedy 13. září přinese druhý díl české juniorky v Žarnovici. O den dřív se na Slovensku pojede jediný letošní závod poháru přátelství. V Mariánských Lázních budou zase závodit veteráni.

V pracovních dnech předtím by také dvojicí úvodních mítinků měla odstartoval extraliga. Její vyvrcholení dle původního revidovaného plánu by mělo proběhnout před dvojicí pražských velkých cen. Ovšem detaily o vyšší české lize slibuje sportovní komise až na zítřek.

Nově potvrzené mítinky českého kalendáře v září:

pátek 4.9. Pardubice MR flat track namísto původního data 18.4.
sobota 5.9. Kopřivnice závod první ligy potvrzen po vyřazení českého juniorského nároďáku z mistrovství světa
sobota 5.9. Divišov trojkombinace MR ve flat tracku, MR 250 a MR 125 na krátké dráze přeložená kvůli faktu, že v původním termínu 12.9. nebyl stadión k dispozici
sobota 12.9. Mariánské Lázně mítink ELVS místo původně plánovaného 13.6.

Foto: Mirek Horáček a Eva Palánová