Cena vydavatele magazínu speedwayA-Z dospěla ke své čtvrté edici

Česká Třebová – 16. října
Před třemi lety se Zdeněk Schneiderwind rozhodl uvést v čin svou myšlenku pravidelného závodění stopětadvacítkářů na malé dráze. V říjnu 2007 svolal všechny mladé adepty plochodrážního řemesla na malé kolečko za první zatáčkou pražské Markéty k testovacímu závodu, z něhož se o půl roku později vyklubal seriál Markéta Cup. Tehdy u toho byl také magazín speedwayA-Z a to nejen obvyklou přítomností zpravodajského týmu, ale také svým vlastním závodem.

Protože se blížily mé narozeniny, rozhodl jsem se věnovat tisíc korun pro vítěze finálové jízdy. V kolibří kubatuře jde o poměrně vysokou částku, která mi přišla mnohem účelnější pro závodníka než nějaký pohár.

Prvním vítězem se stal Jakub Fencl. O rok později Cena vydavatele magazínu speedwayA-Z završila celý Markéta Cup a prémii si odnesl Václav Milík. Loni jsme se se Zdeňkem Schneiderwindem snažili přenést závod do Divišova, avšak proti se postavily nečekaně brzké sněhové přeháňky.

Proto se o tisícovku závodilo až v srpnu, kdy nadstavbový závod doprovodil Markéta Cup pod sponzorskou patronací firmy SMESTAV Radka Smetany. Modrý papírek s podobiznou Františka Palackého ukořistil letošní fenomén Michal Škurla.

Čtvrtý ročník klání se bude konat ve čtvrtek 21. října od 15:30. Po závodě Markéta Cupu se bude konat závod jednotlivců, kde by se měli představit všichni zúčastnění. Z jednoduchého KO systému vzejdou finalisté, z nichž ten nejlepší bude po průjezdu cílem bohatší o tisíc korun.

Vítězové dosavadních Cen vydavatele magazínu speedwayA-Z:

20. října 2007 Jakub Fencl, Praha
18. října 2008 Václav Milík, Pardubice
17. srpna 2010 Michal Škurla, Praha

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)