Češi a Slováci v akci 354

Juniorský víkend v Pardubicích a v Žarnovici přinesl juniorskému nároďáku vyřazení z mistrovství světa, ale i evropské medaile pro Jana Kvěcha s Danielem Klímou. Divákům se rovněž postaral o skvělou podívanou v srpnovém vakuu předcházející očekávané zářijové explozi mítinků. Nicméně dnes se jako každé pondělí musíme ohlédnout za zahraničními starty českých a slovenských závodníků v uplynulém týdnu. Ačkoliv odstartovala švédská liga, vystačíme si opět s Polskem.

 

V pátek Rybnik dorazil do Gorzowa pro porážku 52:38 a je jisté, že se s nejvyšší polskou soutěží letos loučí. Domácí se zmocnili rovněž bonusu (96:84). Václav Milík skóroval šesti body (1 1 2 0 2).

Ve stejný den Krosno vyhrálo třetí druholigový podnik v řadě. Skóre jeho domácího duelu proti Rzeszowu se zastavilo za stavu 52:38 a Eduard Krčmář dosáhl na osm bodů (3 0 1 3 1).

V sobotu se v Toruni konal závod nejlepších individualit polské extraligy. Do cíle finálové rozjížďky dojel první Bartosz Zmarzlik před Jasonem Doylem, Leonem Madsenem a Patrykem Dudkem. Pětibodový Martin Vaculík (0 1 1 3 E) skončil dvanáctý a nedostal se do semifinálové úrovně.

Včera Grudziadz doma podlehl 43:47 Zielonej Goře, jež inkasovala také bonus (85:95). Martin Vaculík vyjezdil šest bodů s jedním bonusem (1 1 2 2 0).

Daniel Klíma a Jan Kvěch na žarnovickém pódiu

Foto: Karel Herman