Jan Holub stojí blízko juniorského hattricku

Praha – 14. října
Jen dvěma závodníkům se podařilo v jednom roce vyhrát všechny tři domácí juniorské tituly. Prvním byl Filip Šitera v letech 2006 a 2007, jehož hned v následující sezóně napodobil Matěj Kůs. Jan Holub se dnes večer může stát třetím členem tohoto elitního klubu. Po triumfech v devatenáctkách a juniorských družstvech je na nejlepší cestě stát se rovněž šampiónem do jednadvaceti let.

Při zohlednění pravidla o škrtání jednoho nejhoršího výsledku má Jan Holub náskok pouhých třech bodů před Michaelem Hádkem. Za normálního stavu je udržení takového odstupu v jednom závodě pouhá formalita, avšak nesmí nastat neočekávané okolnosti. Navíc Michael Hádek není z těch, který by šanci na titul zahodil, jak o tom ostatně přesvědčil naposledy minulý měsíc ve Mšeně.

Hodně lákavý bude dozajista rovněž souboj o další příčky. Michal Dudek ztrácí dva body na Michaela Hádka, ale v rozmezí čtyř bodů za ním jsou Roman Čejka a Pavol Pučko. Mezi favority na výhru rovněž patří dva závodníci, kteří již na medaile pomýšlet nemohou.

Václav Milík kvůli zranění vynechal dva závody, ale pádný důkaz o umění vítězit podal v Liberci a v Divišově. A do šampionátu zasáhne také Matěj Kůs. Česká juniorská jednička v něm startovala prozatím jen na jaře v Pardubicích kvůli hromadnému rušení závodů v Polsku. A dnes zjevně půjde o její poslední start v mistrovství juniorské věkové kategorie.

Ve startovní listině figuruje pouhých patnáct borců. Kluby mají stále možnost přihlásit jednoho závodníka. Zřetel ovšem bude brán na první přihlášku, protože kvalifikace se nebude konat v žádném případě.

Startovní listina:

1 Matěj Kůs, Praha
2 Ondřej Veverka, Praha
3 Pavol Pučko, Praha
4 Roman Čejka, Slaný
5 Jan Holub, Plzeň
6 Jiří Brummer, Praha
7 Zdeněk Vrba, Praha
8 Jiří Lang, Plzeň
9 Zdeněk Schneiderwind, Praha
10 neobsazeno
11 Michael Hádek, Plzeň
12 Václav Milík, Pardubice
13 Jakub Fencl, Praha
14 Michal Dudek, Slaný
15 Ondřej Smetana, Mšeno
16 Jaroslav Hladký, Praha