Češi a Slováci v akci 353

Na našich oválech byl v uplynulém týdnu závodní klid. Samozřejmě nepočítáme-li malou Markétu, na níž třídenní soustředění kolibříků ve čtvrtek vyvrcholilo dalším úchvatným podnikem série PRO-TEC Speedway Mini Cup. Letos se čeští i slovenští fanoušci mohou těšit na víkend juniorské reprezentace. Ale protože je pondělí, musíme se ohlédnout za účinkováním našich borců za hranicemi.

 

Martin Vaculík zajel v Czestochowej skvělý závod
Martin Vaculík zajel v Czestochowej skvělý závod

V pátek prohrál Rybnik na domácím kolbišti s Grudziadzem 39:51 a je zřejmě na nejlepší cestě k návratu dolů do první ligy. Václav Milík vybojoval šest bodů (2 1 1 2 0).

Zielona Gora ve stejný den dosáhla důležitého triumfu v Czestochowej, kde domácí porazila 43:47. Bonusový bod za lepší skóre 102:78 však zůstal v Czestochowej. Martin Vaculík v duelu favoritů skóroval čtrnácti body (3 3 3 3 2), když jej porazil pouze Leon Madsen v rozjížďce s číslem patnáct.

Včera slavilo Krosno druhé vítězství ve druhém kole druhé ligy. Duel Opole vs. Krosno skončil za stavu 39:50. Eduard Krčmář se na vítězství podílel sedmi body s jedním bonusem (0 3 2 0 2).

Ilustrační foto: Karel Herman