Míšeňský výsledek nebyl lichotivý, ale dobře jsme si zatrénovali

Míšeň – 1. srpna
S úmorným vedrem přes 30°C se závodníci museli poprat jak v Divišově při mistrovství Evropy juniorů, tak v Německé Míšni při přátelském utkání České republiky proti Německu. Původní sestava Jaroslav Petrák, Pavel Kuchař, Daniel Šilhán, Zdeněk Holub, Václav Kvěch, Jeffrey Sijbesma a Jaroslav Vaníček a Vojtěch Šachl na dvěstěpadesátkách byla doplněna mladou závodnicí z Německa Celinou Liebmann, která zaskočila za Daniela Šilhána, jenž musel nastoupit v Divišově.

Kompletní český tým před závodem

Přece jenom a rovnou dvakrát!

Dvěstapadesátky: Patrick Hyjek, Vojtěch Šachl, Jaroslav Vaníček a Leon Krusch

Den začal trochu s rozpaky. Nejdříve nechtěli pustit Václava Kvěcha kvůli licenci, Pavel Kuchař nestihl trénink kvůli úpravě řidítek,  pak Vojtěchu Šachlovi praskl pastorek už při tréninku. Avšak nechtěli jsme se nechat rozhodit…

Hned úvodní rozjížďku vyhrál domácí a pořádající Ronny Weiss, který nepoznal hořkost porážky až do  rozjížďky s číslem patnáct, kde se po taktické manažerské výměně závodníků konečně setkal s naším Zdeňkem Holubem. A zde ho také náš závodník hravě porazil. Byla to takové malá náplast, za celé závody, v nichž Německo mělo jasnou převahu.

Ronny Weiss, Erich Bachhuber, Pavel Kuchař a Václav Kvěch v šesté jízdě

Smůlu měl hned v první jízdě i Václav Kvěch, kdy ho technická závada vyloučila z první jízdy. Ale on stačil zapalování vyměnit, a pak už odstartoval všechny své rozjížďky. Až v poslední jízdě ho pro změnu zradila plechová bota, která opustila své obvyklé místo a Václav Kvěch ji tahal za sebou. I tak dokázal z této jízdy číslo sedmnáct přivézt jeden bod.

Ronny Weis a Valentin Grobauer se radí před finálovou jízdou

Nejhezčí jízda byla ta poslední, ve které se setkali dva nejlepší jezdci z každého týmu. Za Německo to byl Ronny Weiss a Valentin Grobauer a za Českou republiku Zdeněk Holub a Celina Liebmann. Zde opět exceloval Zdeněk Holub, kdy se mu podařilo oba německé borce porazit! Na výsledku 71:37 jeho triumf však nic nezměnil, ale odjížděli jsme s dobrým pocitem, že to Zdenda dokázal. A hned dvakrát!

V závodu se účastnily i dvě dvěstapadesátky z každého týmu. Za nás startoval Jaroslav Vaníček a Vojtěch Šachl, za Německo to byl Patrick Hyjek a Leon  Krusch. Jejich body se počítaly do celkového výsledku, ale závodili vždy jen mezi sebou. I v této kubatuře byl lepší Němec a to Patrick Hyjek.

 

Překvapení v padesátkách

Petr Marek startoval v Míšni se svou padesátkou KTM

Doprovodným programem byl závod dětí na motokrosových motocyklech pouze KTM s obsahem do 50 ccm přizpůsobených pro plochou dráhu. Zde jsme také měli dva zástupce a to malého Petra Marka a Vojtěcha Šrenka.

Až po příjezdu na stadión jsme se dozvěděli, že se závod pojede jako mistrovství Německa v této kubatuře. A je nutná licence, odstraněná přední brzda a instalovaný chcípák na motocyklech.

Chcípák ochotně zapůjčil Zdeněk Holub, ale licenci jsme bohužel u Vojty Šrenka neměli, takže mu, neumožnili startovat.  Petr Marek stačil vše připravit dle požadavků německé strany, takže mohl startovat. Avšak na bednu to nestačilo, a tak si odvezl z Německa alespoň zkušenosti.

Zkušenosti si odvezl určitě i zbytek týmu, musíme prostě pilně trénovat.

výsledky

Stupně vítězů

Foto: Jiřina Šifaldová a Pavel Marek