Trojice plochodrážních veteránů je na okružní cestě po našich stadiónech

Liberec – 11. července
Včera se na své cestě po stadiónech, kde kdysi závodili, dostali až do Liberce. Pivko nebylo proti předpisům, protože jejich motocykly odpočívaly po šesti stovkách kilometrů v sousedním kempu. Josef Mizera, Miroslav Dohnal a Jiří Zajíc se do Březolup vrátí až dnes.

 

Josef Mizera, Jiří Zajíc a Miroslav Dohnal včera dorazili do Liberce

Josef Mizera sedlá litrovou Hondu Varadero, Miroslav Dohnal Yamahu TDM 900 a Jiří Zajíc vytáhnul ze své garáže historickou Hondu Bol d’Or z roku 1982. Vyrazili v pátek ze stadiónu v Březolupech a okolo osmé večer dorazili k Hádkům do západočeského Chotíkova. Čtyři sta padesát kilometrů jim trvalo poněkud déle, protože je na cestě provázely deště.

Rodina Hádkova se o ně však perfektně postarala, takže se provizorní opravy dočkala bota Miroslava Dohnala, jejíž špička upadla. Rovněž mobil Josefa Mizery ztracený u soutoku Lužnice a Nežárky ve Veselí nad Lužnicí se našel, protože deset minut vydržel ležet na zemi.

Kvůli deštivému počasí včera plochodrážní parta vynechala Mariánské Lázně a Slaný a přes Chabařovice dorazila na liberecký přebor. Dnes se vrací domů na Moravu přes Pardubice a Svitavy, přičemž nevylučuje ani zastávku v Kostěnicích.

 

Foto: Eva Palánová