Česká trojice startovala v rakouském šampionátu

Mureck – 5. září
Nedělní závod v Murecku, součást rakouského mistrovství, měl systém byl podobný bývalému rozpisu GP. Postupující dva první jezdci a dva poslední vypadli nebo museli do opravných jízd. Mítink byl rozšířený o dalších několik rozjížděk, kdy byly ještě dodatkové jízdy o páté až osmé, deváté až dvanácté, třinácté až šestnácté místo a tak dále.

Já jsem měl v semifinále drobnou kolizi s Arturem Czajou, kdy přede mnou upadl a já zavadil o jeho motorku.V opakované jízdě jsem v cíli předjel druhého Dubinina a dostal jsem se do finále. Smůlu měl Jarda Petrák. Z první jízdy byl vyloučený, i když byl doslova sestřelený druhým jezdcem v první zatáčce. Ze závodu si odvezl pohmožděniny a naražené koleno.

Svoji závěrečnou jízdu o sedmnácté až dvacáté místo se po dramatickém předjížděcím manévru probojoval na první místo a vyhrál. Venca Milík jel taky velice dobře, ale na rozbité dráze se mu už tolik v závěrečné fázi závodu nevedly starty.

Ve finále jsem odstartoval první, ale v následující zatáčce pode mě přilítnul Fritz Walner, naštěstí jsem se mu vyhnul, ale po tvrdém nárazu do mantinelu ho převezli do nemocnice s otevřenou zlomeninou stehení kosti. V opakované jízdě se mi nepovedl výjezd z první zatáčky a Stojanowského se mi už nepodařilo předjet. Ale i tak je druhé místo super!