Přebor pokračuje v rychlém sledu

Slaný – 15. června
Oficiální česká plochodrážní sezóna anno domini 2020 odstartovala dvojicí přeborů s doprovodnými kláními nižších kubatur. Třetí je na pořadu ve čtvrtek, kdy se úderem sedmnácté hodiny začne odvíjet třetí dějství seriálu ve Slaném. Tentokrát jej doprovodí šampionát českých dvěstěpadesátek a sportovní komise očekává všechny přihlášky do deseti hodin zítřejšího dopoledne.

 

Právo přímé účasti má jen dvanáctka nejlepšího pořadí přeboru, který se letos jede o pohár AČR. Spěch v souvislosti s přihláškami je v tomto směru velice dobrý rádce. Koronavirová opatření se sice rozvolňují, do ochozů sportovišť již může půl třetí tisícovky diváků, nicméně úplné volnosti pohybu stále brání zákazy.

Přitom je nutné určit podobu kvalifikace, která by měla být co nejúspornější. Právě ve Slaném by se měl odehrát další z comebacků Patrika Linharta. Do závodního kolotoče plánuje po zranění ruky z plzeňského tréninku naskočit také František Klier. Je tu otazník na Janem Kvěchem určitě nepojede Jakub Valkovič, kterého nepustí zaměstnavatel, ačkoliv se ředitel jmenuje rovněž Valkovič. Ostrým debutem by ale mohl projít další Slovák Rastislav Ciferský.

Přebor nabízí to nejlepší, co v daný okamžik mohou české ovály nabídnout – na snímku z Plzně vede Petr Chlupáč před Danielem Šilhánem, Pavlem Kuchařem a Václavem Kvěchem

Foto: Mirek Horáček