Malá Markéta navodí kolibříkům svět velkých cen

Praha – 11. června
Nadcházející sobota měla ve stověžaté matičce patřit prestižní Speedway Grand Prix České republiky. Jenže letošní sezóna je zamodrchaná jako tkanička na tenisce nešikovného prvňáčka. Přesto se v Praze bude závodit. Zdeněk Schneiderwind totiž dokázal dotáhnout do konce svůj projekt velké ceny stopětadvacítek, která kolibříkům má přiblížit atmosféru světa velkých cen.


Tipujte:

Kdo se stane vítězem Velké ceny 2020 Mini Markéta?

View Results

Loading ... Loading ...

Zdeněk Schneiderwind pózuje s jednou z cen pro vítěze
Jaroslav Vaníček – na snímku před Adamem Bednářem a Josefem Černým – patří k favoritům

Sobotní program na malé Markétě proto startuje již úderem deváté a jeho program vychází z principů Speedway Grand Prix. Zahrnuje prezentaci jezdců, technickou přejímku pro trénink a rozpravu. Všechno je přitom načasováno k naprosté dokonalosti.

V poledne startují tři tréninkové sekce a poté mladí závodníci zažijí moderovanou besedu. Úderem čtrnácté půjdou na slavnostní nástup a po něm vyjedou na ovál pro první body. Přihlásilo se šestnáct závodníků, takže musel přijít ke slovu rozpis pro osmnáct jmen.

Po středečních slánkých problémech se motorem se u Šachlů jistě pracovala na nápravě

Zahrnuje čtyřiadvacet rozjížděk základního rozpisu, po jejichž skončení se závodní pořad odkloní od běžného standardu série PRO-TEC Speedway Mini Cup. Nejlepší devítka se totiž střetne v trojici semifinálových jízd, jejichž vítězové postoupí do finále.

Vyhlášení se v duchu velkých cen plánuje pro první tři. Jsou připraveny lákavé ceny, které věnovali i velcí závodníci Josef Franc, Ondřej Smetana a Zdeněk Holub. Zdeněk Schneiderwind jejich postoj oceňuje, ale žertuje, že si vlastně sami sobě pěstují konkurenci. Zkušenosti předchozích let totiž ukazují, že se šikovní kolibříci rychle etablují ve špičce pětistovek.

Adam Bednář v duelu s Matějem Frýzou

Na závodišti bude zastoupeno i vydavatelství Antonín Škach – Angličtina v České Třebové. Bude možné si zakoupit nejen nejnovější publikaci Česká plochodrážní ročenka 2020, ale k mání bude i biografie Milana Špinky, kterou napsal renomovaný žurnalista Jiří Hájek.

Startovní listina Velké ceny 2020 Mini Markéta:

1 Dominik Hrbek, Pardubice
2 Jaroslav Vaníček, Praha
3 Marián Jirout, Pardubice
4 Adam Bednář, Praha
5 Tony Katra, Slaný
6 Petr Marek, Chabařovice
7 Vojtěch Šachl, Chabařovice
8 Josef Novotný, Pardubice
9 Karel Průša, Slaný
10 Matěj Frýza, Plzeň
11 Josef Černý, Plzeň
12 Antonín Pták, Plzeň
13 Štěpánka Nyklová, Slaný
14 Oliver Schmid, Plzeň
15 neobsazeno
16 Štěpán Ševčík, Plzeň
17 Adam Nejezchleba, Chabařovice
18 neobsazeno

Foto: Antonín Škach