Déšť dal opět poháru kolibříků na frak

Slaný – 3. června
Po nešťastném pražském čtvrtku, kdy ouverturu letošního seriálu PRO-TEC Speedway Mini Cup spláchnul déšť, dorazili kolibříci na malou slánskou dráhu, aby se konečně pustili do bojů o body. Těšili se na velký závod bez soupeřů, které termínová kolize poslala v sedlech dvěstěpadesátek do Pardubic. Pokud někomu chyběly chuť a zapálení, byl to svatý Petr. Končilo se totiž již po osmi rozjížďkách základní části.

Na rozpravě vypadalo všechno na krásný závod
Hrozivé mraky nad Tonym Katrou, Štěpánkou Nyklovou a Mariánem Jiroutem

Přitom při příjezdu na stadión bylo počasí krásné. Vydrželo do doby, než začalo závody. Sešel se ideální počet dvanácti závodníků, paráda, vše super připraveno, personál, dráha, sanitka. Vše potřebné na závod. Ovšem kromě něho jsme všichni na mobilech sledovali radary a přesvědčovali se, že určitě pršet nebude.

V rozjížďce s číslem jedna skvěle odstartoval Josef Černý. Petr Marek dotíral, ale nakonec dojel druhý. Vzápětí slánská raketa Tony Katra ujela svým soupeřům skoro o půl kola. Je vidět, že dráhu dokonale zná. Tři body vzápětí přesvědčivě inkasovali Matěj Frýza a Adam Nejezchleba, který odstartoval jako raketa. Oliver Schmid měl malý technický problém, nicméně nakonec přece jen inkasoval cenný bod.

Karel Průša musel přesednout na velkou motorku, protože malou mu před mítinkem umlčela technická závada. V páté jízdě se však s ní popasoval a vyhrál. Skvělou podívanou přinesla rozjížďka s číslem šest.

Antonín Pták, Petr Marek a Josef Černý

Tony Katra se opět usadil v čele. Petr Marek se jej však držel zuby nehty, a když jeho soupeř před cílem chyboval, neváhal nabídnutou šanci beze zbytku zužitkovat. V sedmé jízdě upadl Oliver Schmid v první zatáčce. Rozjížďka se přerušila a opakovala se ve třech.

Velké drama servírovali Dominik Hrbek a Antonín Pták, který Pardubičana překonal těsně před cílem. Hned na to znovu kraloval Matěj Frýza. Jenže po půl šesté začalo zlehka pršet. Kapky houstly, až se dráha zalila vodou. A tak se stejně jako minulý čtvrtek jelo domů předčasně.

Situace v okamžiku předčasného ukončení závodu po osmé jízdě:

Josef Černý, Plzeň 3 2 5
Petr Marek, Chabařovice 2 3 5
Antonín Pták, Plzeň 1 3 4
Marián Jirout, Pardubice 2 1 3
Štěpánka Nyklová, Liberec 1 1 2
Tony Katra, Slaný 3 2 5
Dominik Hrbek, Pardubice 2 2 4
Matěj Frýza, Plzeň 3 3 6
Karel Průša, Slaný 1 3 4
Adam Nejezchleba, Chabařovice 3 1 4
Oliver Schmid, Plzeň 1 1 2
Štěpán Ševčík, Plzeň 2 2 4
Po dešti musel být závod nedokončen

Foto: Petra Zahradníčková