Slawomir Musielak přijede hájit průběžné vedení

Slaný – 26. srpna
I když uplatníme pravidlo škrtání jednoho nejhoršího výsledku, je leaderem průběžného pořadí české juniorky tři kola před koncem Slawomir Musielak. Ten sice vynechal Divišov, avšak zítra odpoledne ve Slaném bude své průběžné vedení hájit. Přesila českých závodníků mu však bude chtít jeho postavení znepříjemnit.

Na čele pronásledovatelů se dozajista usadí Jan Holub. Ten už vybojoval titul v devatenáctkách a společně s Michaelem Hádkem už prakticky obhájil loňský primát ve družstev do jednadvaceti let. Koruna z jednadvacítek by zkompletovala hattrick na domácí juniorské scéně, který prozatím získali pouze Filip Šitera a Matěj Kůs.

Plzeňského juniora dělí od vedoucího Poláka tři body. Není to mnoho, nicméně Jan Holub dobře zná hodnotu každého bodíků, který se mu do konečného součtu přenáramně hodí.

Otevřená zůstává také otázka třetího místa. Roman Čejka nebude se zlomeným prstem startovat. Mezi Michaelem Hádkem, Michalem Dudkem, Pavlem Pučkem a Václavem Milíkem je rozdíl pouze šesti bodů. Václava Milíka přibrzdila absence v úvodních dvou kolech v Pardubicích a v Plzni, nicméně od té doby nezná jiné umístění než vrchol pódia.

Startovní listina:

1 Jiří Brummer, Praha
2 Michael Hádek, Plzeň
3 Jaroslav Hladký, Praha
4 René Vidner, Pardubice
5 Stanislav Pouznar, Mšeno
6 Milan Čermák, Mšeno
7 Michal Dudek, Slaný
8 Zdeněk Schneiderwind, Praha
9 Jan Holub, Plzeň
10 Pavol Pučko, Praha
11 Jiří Lang, Plzeň
12 Zdeněk Vrba, Praha
13 Jakub Fencl, Praha
14 Ondřej Smetana, Mšeno
15 Slawomir Musielak, Slaný (PL)
16 Václav Milík, Pardubice

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)