Chabařovice odvolaly celou svou sezónu

Chabařovice – 30. března
Dnes odpoledne se Jiřina Šifaldová obrátila na sportovní komisi ploché dráhy se smutnou informací. Tlumočila totiž rozhodnutí vedení SC Chabařovice, který se s ohledem na celosvětovou situaci, rozhodl zrušit celé své účinkování v sezóně 2020. Po návratu do normálu jsou na severu Čech schopni a ochotni pořádat mítinky seriálu PRO-TEC Speedway Mini Cup.

 

Chabařovice se přitom po dvaceti letech plánovaly vrátit ve spolupráci se saskou Míšní do první ligy. Řídící orgán české ploché dráhy nemohl než konstatovat, že nelehké rozhodnutí severočeského klubu akceptuje. A protože se jedná o zrušení podniku z důvodu zásahu vyšší moci, nebude pochopitelně požadovat uhrazení poplatků za zápis do kalendáře.

V první lize zůstali čtyři účastníci, takže se pojede dle regulí platných v loňském roce. Soutěž samozřejmě začne, až to situace dovolí. Domácí kalendář tak přišel nejen o prvoligové mítinky v Míšni a v Chabařovicích, ale i o další klání na ústeckém předměstí. Nepojede se zde ani přebor, ani mistrovský flat track a tím pádem ani mistrovská klání stopětadvacítek, která měla tyto závody doprovázet.

Sportovní komise ploché dráhy dále vzala na vědomí včerejší liberecký verdikt o pozastavení veškerých aktivit na stadiónu v Pavlovicích. Květnová extraliga a přebor spojený se stopětadvacítkami jsou odloženy do rozhodnutí o dalším vývoji. A pokud budou možnosti sportování v České republice bez restrikcí, nemusí plochodrážní fanoušky čekat nudné letní prázdniny jako obyčejně.

V Chabařovicích se letos pojedou maximálně pohárové závody stopětadvacítek
V Chabařovicích se letos pojedou maximálně pohárové závody stopětadvacítek

Foto: Mirek Horáček