Češi a Slováci v akci 343

Místo vstřebávání zpráv o ploché dráze v současných dnech čteme o nevídaných opatřeních v boji se zákeřným koronavirem, která prozatím vyvrcholila půlnočním zákazem volného pohybu osob. Nezbývá než doufat ve šťastný konec. Než se zase sejdeme na stadiónech při sledování svého oblíbeného sportu, magazín speedwayA-Z vám každý den nepřestane přinášet alespoň jeden článek dle své tradice. Standardní je také ohlédnutí za našimi borci, kteří se v uplynulém týdnu dostali do akce v zahraničí.

 

Eduard Krčmář školí v Goričanu Adama Bednáře

I když v tomto případě platí spíše, že nedostali. Nejen plochodrážní závody se ruší na běžícím pásu, Polsko má posunutý start ligových soutěží. Pochopitelně se tedy nekonal ani test match Opole a Zielonej Gory, za níž se měl prvně představit rovněž Jan Kvěch.

Odvoláno bylo i utkání francouzské ligy, zato v Anglii sezóna odstartovala tradičním Ben Fund Bonanza. Ondřej Smetana plánoval odlet na Britské ostrovy již ve čtvrtek, ale současný vývoj situace jej uzemnil doma.

Do akce se dostali jen Eduard Krčmář a Adam Bednář, kteří od minulého víkendu strávili pět dnů tréninkem v chorvatském Goričanu. Pražský borec se pod vedením slánského esa učil zvládat čtvrtlitrový motocykl a na vrub jeho výuky padlo pětadvacet litrů metylu. Ve čtvrtek se k nim připojil také Vojtěch Šachl.

V Plzni stihli kolibříci aspoň první trénink

Plochodrážní motory zabouřily také v Plzni. V sobotu ještě platil limit třiceti přítomných na sportovišti. Západočeský klub proto uspořádal první trénink svých kolibříků, kteří kroužili svá kolečka na nové malé dráze.

Foto: laskavostí Petra Bednáře a Milana Kůse