Středeční večer patřil všem mistrům v motocyklovém sportu

Praha – 20. listopadu
Minulou středu se v historické budově Autoklubu konalo vyhlášení mistrů republiky ve všech odvětvích motocyklového sportu. Plochá dráha pochopitelně nemohla chybět, navíc se mezi ostatními jednostopými disciplínami neztratila ani v evropském a světovém měřítku.

 

Vystavené poháry lákaly již před začátkem ceremoniálu

 

Plochodrážní hlouček ve foyer

Úvodní slovo přednesl viceprezident motocyklového sportu Petr Moravec, který všem popřál hezký večer. A nastalo předávání ocenění. Již asi podvacáté byla oceněna ve sportovní mototuristice ve třídě Femine nezdolná Andrea Gurevič, mistra v mužské disciplíně vyhrál její muž Mark.

Následoval trial a poté konečně přišla na řadu plochá dráha, kde se omluvili Wiktor Przyjemski z Polska coby premiant čtvrtlitrů a mistr dlouhán Hynek Štichauer. Chybějícího Michala Škurlu nahradil jeho otec Tomáš. Ten se pochopitelně dostal na pódium také při vyhlašování medailistů z mistrovství Evropy a světa.

Při něm zásluhou stříbrného dlouhodrážního nároďáku, stříbrného týmu v evropských dvojicích, Jana Kvěcha jakožto premianta evropského poháru do devatenácti let a úspěšných kolibříků měla plochá dráha rovněž své zastoupení.

Petr Moravec kráčí okolo pódia s extraligovými šampióny

Zlatým hřebem večera se stalo vyhlášení rytíře motocyklového sportu Vítězslava Marka. Evropský motokrosový šampión v kubatuře 65 ccm si svého času vyzkoušel i plochou dráhu. Stalo se tak v Kostěnicích a pochopitelně řídil svůj terénní, nikoliv plochodrážní stroj.

Závěrečné slovo přednesl Jan Šťovíček, předseda AČR, a pozval všechny do foyer na bohatý raut i občerstvení. Během zbytku večera se mohli všichni fotit s poháry, sponzory i rodiči vedle v sále na jevišti. A postupně hosté opouštěli krásnou atmosféru středečního večera svým odvozem, taxíkem nebo vlakem.

Plohocdrážní mistři pohromadě

Foto: Pavel Fišer