FotoStory Mirka Horáčka: v Kostěnicích se s letošní sezónou rozloučili jaksepatří

Kostěnice – 26. října
Závěrečnou říjnovou sobotu v Kostěnicích odstartovala poslední letošní akce pořádaná partou z Úhřetické Lhoty okolo Dana Macla na místním plochodrážním oválku. Na pořadu dne neměly být jen závody v rozličných kategoriích, které dopředu nikdy nemají jasnou startovní listinu, natož systém a podobu. Ale i oficiální rozlučka s kostěnickou plochodrážní sezonou, finálová jízda k patnáctému výročí existence magazínu speedwayA-Z. A významných výročí bylo víc! Šéfredaktor zmíněného specializovaného periodika Tony Škach měl 21. října kulaté narozeniny, padesátiny! Takže nejlepší příležitost, jak se zapojit k zástupu gratulantů byla osobně do Kostěnic dorazit!

Počasí přálo a tak úderem čtrnácté hodiny bylo jasno. Závody proběhnou celkem tři. Jezdci byli rozděleni do kategorie profi a kategorie senior, která měla dvě skupiny a končila finálovou jízdou, do které postoupili dva nejlepší a nádavkem byla jízda nazvaná „Jubilejní cena 15let speedwayA-Z“. Do ní se kvalifikovali vždy nejlepší dva jezdci z kategorií profi a senior.

Pohár pro vítěze Jubilejní ceny 15 let speedwayA-Z

 

Po odjetí celkově pětatřiceti jízd závodů byla dráha volná i pro hobby jezdce, mechaniky, kteří sport levých zatáček znají nejdůvěrněji z z pohledu starosti o techniku.

David Vrtáček krotí motocykl Hynka Štichauera

 

Svým mechanikůmse o techniku starali a jejich počínání na trati sledovali pro změnu jezdci.

Ondřej Smetana měl v ohni hned dvě želízka, svého mechanika Jana Hornofa a ledaře Jiřího Wildta

 

Na trati se objevili i zájemci o svezení plochodrážními jezdci.

Ondřej Smetana v roli taxikáře

 

Kdo měl chuť, mohl si opéct buřta na ohni a to přímo uprostřed oválu. No, kde tohle zažijete?!?

Hynek Štichauer si sám připravuje svačinu

 

Možností zábavy bylo hafo. Po celý den bylo k dispozici občerstvení ve stavu pevném i tekutém, o které se postaral Tony a jeho rodina. Nálada po celý den skvělá! Gratulantů Tonymu bylo „něúrekom“, po vyhlášení výsledků a předání trofejí došlo na klasického „hobla“. Zdenda Holub ho povozil na sajdě a podle jeho slov se Tony jako „mitfára“ osvědčil a pokud by se této disciplíně věnoval, čeká ho zářná budoucnost!

Závěr plochodrážní sezony se kostěnickým vydařil, oslava kulatin Tonyho Škacha se povedla!

Oběma pretendentům nezbývá než popřát do dalších let mnoho úspěšných jízd, v případě oválu a jen a jen samou radost ze života, rodiny i ploché dráhy Tonymu!

Ještě jednou za vše díky a vše nejnej přeje tým spolupracovníků speedwayA-Z.

Foto: Mirek Horáček