Divišovské závody znají svůj jízdní řád

Divišov – 15. října
Na rozdíl od minulého týdne zní z Divišova konečně dobré zprávy. Místní pořadatelé dnes dopoledne potvrdili, že dají dohromady svůj velký ovál. Nic tedy nestojí v cestě náhradnímu termínu Poháru přátelství, který byl stanoven na tuto neděli. Doprovodí jej poslední závod mistrovství republiky stopětadvacítek na klasické dráze. Vyvrcholení pohárové série PRO-TEC Speedway Mini Cup bylo tudíž posunuto až na státní svátek 28. října.

 

Důvody jsou ryze praktické, a sice že by obě akce do sebe časově nezapadly. Státní svátek připadá na pondělí a v dalších dnech po něm jsou navíc školní prázdniny. Závod odstartuje tradičně dopoledne a vyvrcholí zvláštní Cenou vydavatele speedwayA-Z, jež se na sklonku sezóny koná již tradičně. Chybět nebude ani nadstavbová jízda O pohárek Toničky Škachové pro nejmladší závodníky.

Poté se závodníci přesunou do divišovské klubovny, kde bude letošní ročník PRO-TEC Speedway Mini Cupu důstojně uzavřen.  Pakliže by počasí nedovolilo závodit, slavnostní vyhlášení výsledků proběhne stejně.

Závěr české sezóny v Divišově:

neděle 20. října (13:00): Pohár přátelství
MR 125 ccm
státní svátek pondělí 28. října: PRO-TEC Speedway Mini Cup
Cena vydavatele speedwayA-Z
slavnostní vyhlášení seriálu
Kolibříci se s pohárem rozloučí opět v Divišově

Foto: Karel Herman