Žarnovická odhlašování nakonec vedla k polovině míst ve startovní listině

Žarnovica – 20. září
Dvě dvojice měl Speedway Club Žarnovica postavit do našeho mistrovství juniorských družstev na sklonku července v Pardubicích. Jenže vzhledem ke zraněním téměř všech svých juniorů je postupně odhlásil. Podobné problémy však měly i jiné kluby. A tak se pardubický mítink zrušil a našel svou náhradní lokalitu právě v Žarnovici, kde hledali vhodnou náplň konce sezóny. Nakonec domácí při obhajobě svého loňského zlata zaplní celou polovinu startovní listiny.

 


Tipujte:

Kdo se v neděli v Žarnovici stane mistrem republiky juniorských družstev?

View Results

Loading ... Loading ...

Žarnovická sestava je oproti loňsku prohozená

Stejně jako loni totiž přijde ke slovu rozpis na šest dvojic, v němž se v patnácti rozjížďkách utkává každý s každým. Mistrovský pár loňské sezóny byl ovšem rozdělen, protože Ján Daniel si dobře uvědomuje nebezpečný potenciál pražské sestavy Petr Chlupáč a Jan Kvěch.

Sám proto musí zohlednit momentální formu svých svěřenců, proto první žarnovický tým vytvoří David Pacalaj a Jakub Valkovič. Další tým spojí Michala Tomku s Jánem Mihálikem a ve třetím po boku Michala Danka nastoupí Polák Patryk Zielinski.

Loni Jan Kvěch a Petr Chlupáč druhé místo brali, ale v neděli budou rozhodně koukat mnohem výš

Při zranění Daniela Šilhána musely pro zahraniční akvizici sáhnout také Pardubice, které k Patriku Mikelovi nominovaly Mateusze Tudzieze, s nímž se naši junioři utkávali během letošního šampionátu polských juniorských družstev. Hosta má i Kopřivnice, kde pražský Daniel Klíma spolu s Janem Mackem vytváří slibnou sestavu.

Startovní listina nedělního šampionátu republiky juniorských družstev v Žarnovici:

SC Žarnovica 1: 1 David Pacalaj, 2 Jakub Valkovič
AK Kopřivnice: 3 Jan Macek, 4 Daniel Klíma
SC Žarnovica 2: 5 Ján Mihálik, 6 Michal Tomka
ZP Pardubice: 7 Patrik Mikel, 8 Mateusz Tudziez
SC Žarnovica 3: 9 Michal Danko, 10 Patryk Zielinski
AK Markéta Praha: 11 Petr Chlupáč, 12 Jan Kvěch

Foto: Karel Herman