Češi a Slováci v akci 325

Byla to neskutečná sobota! Nejprve Adam Bednář vybojoval bronz ve světovém poháru stopětadvacítek na dlouhé dráze, pak Jan Kvěch stanul na nejnižším stupínku druhého finále juniorského mistrovství světa v Güstrowě a nakonec Josef Franc, Martin Málek, Hynek Štichauer a Michal Škurla pod taktovkou Filipa Šitery cinkali stříbrnými medailemi při Long Track of Nations. Český fanoušek nemohl bručet ani při finále šampionátu republiky v Plzni, ani při poháru stopětadvacítek v Chabařovicích. O tom všem již víme, ale pojďme za našimi závodníky na ostatní zahraniční mítinky.

 

Polsko žije bojem o medaile v extralize. Finále odstartovalo v pátek ve Wroclawi, kde domácí podlehli Lesznu 43:47. Václav Milík skončil v rozjížďce s číslem tři bez bodu a víckrát se na ovále neobjevil (0 – – -).

Zdeněk Simota vyrazil na pouťák do Slovinska

V sobotu se v Kršku konal tradiční závod o Zlatý znak. Stal se kořistí Linuse Sundströma. Spolu s ním vyrazili na pódium Oliver Berntzon, jenž posléze vyhrál nadstavbový Memoriál France Babiče, a Jurica Pavlic. Zdeněk Simota (3 2 0 0 1) skončil třináctý, David Pacalaj (0 0 1 0 0) patnáctý.

Šokem skončila sobotní odveta finále druhé polské ligy. Bydhošť dokázala doma eliminovat ztrátu z výjezdu, porazit Poznaň 61:29 a celkovým skórem 92:88 těsně vyhrát soutěž a postoupit druhou ligu. Eduard Krčmář pro hosty, které nyní čeká baráž s Lodží o postup do vyššího ligového patra, vybojoval jeden bod s jedním bonusem (0 1 0 0 0).

K bronzové medaili polské extraligy má blíže Czestochowa. Její celek včera doma porazil Zielenou Goru 57:33. Martin Vaculík pro hosty dobyl devět bodů s jedním bonusem (2 1 1 3 2 0).

Martin Málek se cestou domů ze stříbrné Vechty zastavil na mezinárodním pouťáku na travnaté dráze ve Schwarme. Na stupních vítězů stáli Bernd Diener, Jarno de Vries a Stephan Katt, březolupský borec skončil šestý.

Ilustrační foto: