Daniel Klíma se vrací do závodního kolotoče

Žarnovica – 31. srpna
Svým třetím dílem před říjnovým vyvrcholením na některém z českých stadiónů pokračuje zítra v Žarnovici pohár přátelství. Pouze domácí staví pět závodníků a patří jim také primát, že jako jediní nesahají po cizích posilách. Vzhledem k nabitému programu musel hosta shánět i Tomáš Topinka, jehož samotného bude zítra zastupovat Zdeněk Schneiderwind.


Tipujte:

Kdo vyhraje nedělní závod poháru přátelství v Žarnovici?

View Results

Loading ... Loading ...

Daniel Klíma se zítra vrátí do ostré akce

Důvod je nasnadě. Ondřej Smetana startoval ve čtvrtek na evropském poháru dvojic v Balakovu, kde mu jako mechanik pomáhal Filip Hájek. Jana Kvěcha a Petra Chlupáče čeká dnes finále mistrovství Evropy juniorů v Rovně, takže Tomáš Topinka nechtěl riskovat, že by noční přejezd na Slovensko z nějakého důvodu neklapnul.

Sám bude se svými závodníky v Rovně, takže pražský tým povede Zdeněk Schneiderwind. Hostovat v něm bude Jan Macek a sestavu doplní nejen Michal Škurla a Zdeněk Holub, nýbrž také Daniel Klíma. Pražský junior se vrací na ovály po dvouměsíční pauze. Ruku už má zhojenou a kromě motokrosového motocyklu má za sebou i tréninky s plochodrážním speciálem.

Startovní listina nedělního poháru přátelství v Žarnovici:

Žarnovica: 1 Michal Tomka, 2 Jakub Valkovič, 3 David Pacalaj, 4 Ján Mihálik, 5 Michal Danko
Diedenbergen: 1 Nicolas Vicentin (I), 2 Marius Hillebrand, 3 Dennis Fazekas (H), 4 Danny Maassen
Rovno: 1 Marko Levišin, 2 Andrej Kobrin, 3 Stanislav Mělničuk, 4 Andrej Rozaljuk
Praha: 1 Daniel Klíma, 2 Jan Macek (Kopřivnice), 3 Michal Škurla, 4 Zdeněk Holub

Foto: Karel Herman