Tým ACCR dostává vítanou posilu na dnešek a zítřek

Czestochowa – 20. srpna
Zrušení dnešní tradiční Velké ceny Debrecenu přihrálo eso do rukou Filipa Šitery pro dvojzávod semifinálové skupiny B polského šampionátu juniorských družstev v Czestochowé. Jan Macek zůstává doma a po boku Petra Chlupáče a Daniela Šilhána nastoupí Jan Kvěch. Pražský junior se poté v neděli vrátí do Žarnovice, aby jej o následujícím víkendu čekalo evropské finále juniorů v Rovně.

 

Jan Kvěch má tento týden na programu závody v Czestochowé a v Žarnovici

„Debrecen zrušili kvůli dráze, pojede se v náhradním termínu,“ vysvětluje Jan Kvěch změnu svých plánů. „Abych neměl dlouhou pauzu, pojedu v Polsku. A v neděli jedu Zlatou přilbu v Žarnovici.“

Startovní listina šestapadesátého ročníku slavného závodu se letos evidentně nerodí snadno, nicméně její zveřejnění se dá očekávat v nejbližších dnes či dokonce hodinách. Kromě Jana Kvěcha by měli startovat Ondřej Smetana, Zdeněk Simota a Zdeněk Holub.

Vzhledem ke spolupráci pořádající AMK Žarnovica s Evženem Erbanem není vyloučena účast Václava Milíka, pakliže by jej Wroclaw nepovolala na domácí utkání závěrečného kola základní části polské extraligy proti Lesznu. Naproti tomu Zielona Gora zajíždí v neděli do Toruně, což činí účast Martina Vaculíka nereálnou. Ze slovenských závodníků je známé, že nabídku ke startu dostali David Pacalaj a Michal Tomka.

Ale pojďme od spekulací raději nazpět k Janu Kvěchovi. „Vrátíme se ze Žarnovice, připravím motorky, jak to stihnu a ve čtvrtek jedeme do Rovna,“ říká. Ve startovní listině finále mistrovství Evropy juniorů spolu s ním figuruje také Petr Chlupáč.

Foto: Pavel Fišer