Žarnovica opět vyhlásí mistry českých juniorských družstev

Žarnovica – 13. srpna
Konec léta zažije na Městském stadiónu v Žarnovici skvělou plochodrážní podívanou. Přespříští neděli zde AMK Žarnovica pořádá svou šestapadesátou Zlatou přilbu SNP. O sedm dnů později se režie ujme opět Speedway Club a nabídne svůj závod Poháru přátelství. Tím však sezóna na Slovensku nekončí.

 

David Pacalaj a Michal Tomka spolu loni v Žarnovici dojeli k českému titulu
David Pacalaj a Michal Tomka spolu loni v Žarnovici dojeli k českému titulu

Mladší a v současnosti agilnější z obou žarnovických klubů chtěl ještě na přelomu léta a podzimu jeden mítink uspořádat. Nabídka vzít za pražskou Markétu, resp. Kopřivnici další závod poháru přátelství nezněla lákavě, protože by šlo o dvoudenní klání na sklonku prázdnin, které by neřešilo závodní vakuum samého sklonku sezóny.

Martin Búri, předseda SC Žarnovica, si však v závěru minulého týdne uvědomil, v jaké situaci jsou Pardubice s hledáním náhradního termínu pro mistrovství republiky juniorských družstev. Jeho původní červencový termín padl vzhledem k mnoha zraněním, jež nenaplnila startovní listinu ani pro šest týmů.

Na východě Čech se při pořádání závodů neřídí pouze kvalitou, ale své slovo zde má kvantita, což v letošním roce platí více než jindy. Když dostali nabídku ze Žarnovice o přeložení závodu na Slovensko, dlouho se nerozmýšleli.

Stejně jako v uplynulé sezóně se tím pádem o mistru České republiky juniorských družstev rozhodne opět v Žarnovici. Termín byl stanoven na neděli 22. září, přičemž v rozporu se zaběhlými zvyklostmi se bude začínat již úderem čtrnácté hodiny.

Stopětadvacítky však svůj žarnovický debut neprožijí. Ještě před zrušením závodu v Pardubicích byl jejich mistrovský podnik s ohledem na další mítink polských juniorských družstev přesunut za polovinu října. Stanou se doprovodným kláním MACEC Cupu, což s sebou nese nutnost upravit termínový kalendář série PRO-TEC Speedway Mini Cup.

Foto: Karel Herman