Tým ACCR pro Rybnik se rozdrolil

Mladá Boleslav – 12. srpna
Česká plochá dráha disponuje skvělým juniorským nároďákem, jehož mládí zvyšují ambice do budoucna. V tomto ohledu je však třeba vidět delší horizont než nejbližších pár hodin. Filip Šitera totiž musel tým ACCR pro další dvojpodnik polského šampionátu juniorských družstev doslova poslepovat jako vlaštovčí hnízdo.

 

Ani Petr Chlupáč, ani Jan Kvěch – na snímku s mechaniky Petrem Chlupáčem st. a Michalem Pospíšilem – se v Rybniku neobjeví

Jan Kvěch ještě včera v Žarnovici s pohárem nejlepšího evropského závodníka do devatenácti let v rukou tvrdil, že jej ve čtvrtek uvidí diváci při velkém pouťáku v Gniezně. Nicméně během pondělí dostal rozum a rozhodl se raději dopřát bolavému rameni potřebný klid.

Po zdravotní stránce není v pořádku ani Petr Chlupáč, jemuž chyběla trošička štěstí na umístění mezi nejlepšími pěti v evropském poháru. Pražan měl původně do Rybniku vyrazit, nicméně nevolnost mu v cestě zabránila. Není vyloučeno, že bude-li mu lépe, objeví se ve středečním mítinku.

Jan Macek v sestavě Filipa ŠItery pro Rybnik nechybí

Daniel Klíma je stála na marodce, zatímco Patrik Mikel si užívá dovolenou. Zítra a pozítří se proto s vestou ACCR objeví Daniel Šilhán, Jan Macek a Roman Marek. Pardubický závodník je po svém pátečním pádu v Güstrowě fit, horší je to ale s jeho dodávkou, jejíž turbo si postavilo hlavu.

Foto: Karel Herman