Češi a Slováci v akci 320

Závodní program minulý týden u nás začínal až se začátkem víkendu. Semifinále evropského poháru do devatenácti let v Pardubicích naznačilo ambice českých barev, které Jan Kvěch včera v Žarnovici potvrdil ziskem titulu. Rovněž ostatní Češi a Slováci se v akci objevili až o volných dnech, o čemž vypovídá dnešní díl tradiční pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z.

 

Jan Kvěch se včera stal vítězem evropského poháru

Rawicz v sobotu hostil druhý díl středoevropského poháru MACEC Cup, jenž se stal kořistí Szymona Szlauderbacha. Polák však vyskočil na nejvyšší stupínek až poté, co v rozjezdu porazil další třináctibodové Marka Levišina, Mateusze Tudzieze a Ondřeje Smetanu (2 3 3 2 3).

Patrik Mikel (2 2 2 0 2) byl osmý, Jakub Valkovič (0 2 3 1 1) devátý, Jaroslav Petrák (1 ex 0 1 0) patnáctý a Michal Danko (1 0 0 ex) šestnáctý.

Zatímco nižší polské soutěže mají letos již své základní části za sebou a čekají na finálové fáze startující o nadcházejícím víkendu, extraliga měla v pátek a včera své předposlední, třinácté kolo. V jeho šlágru Zielona Gora v neděli těsně podlehla 44:46 hostující Wroclawi, která si odvezla rovněž bonusový bod (85:95). Martin Vaculík vyjel domácím dvanáct bodů s trojicí bonusů (2 2 3 1 2 2), Václav Milík se do sestavy hostů nedostal.

Natřískaný program měl Martin Málek. V sobotu se ve volném závodě v Hertingenu dostal až do finálové jízdy, v níž byl šestý. Zvítězil Martin Smolinski a na stupních vítězů stáli ještě Stephan Katt a Mathieu Tresarrieu.

Mítink skončil po půlnoci a březolupský závodník se přemístil do Rastede. Místí pouťák na trávě vyhrál šedesátiletý Bernd Diener, na pódiu byli také Stephan Katt a Jesse Mustonen. Martin Málek obsadil páté místo, přičemž ve zvláštním klání o traťový rekord skončil druhý za Berndem Dienerem.

Foto: Karel Herman