Češi a Slováci v akci 317

Na rozdíl od tohoto týdne s šesti závody, z toho čtyřmi v Pardubicích, byl jeho starší sourozenec na našich oválech poklidný, jelikož nepřinesl žádnou závodní akci. Jaroslav Vaníček se vrátil s ekvivalentem mistra Evropy stopětadvacítek, Vojtěch Šachl byl druhý a nebýt problémů Bruna Belana, kdo ví, zda bychom stejně jako loni v Divišově neměli kompletní pódium. Světové dvěstěpadesátky v Dánsku nám však nevyšly a do finále Speedway of Nations se český nároďák neprobojoval. Se starty našich závodníků v zahraničí se zrovna neroztrhl pytel, ale do akce se dostal také Josef Franc. Český šampión však místo kombinézy oblékl slušivý oblek, aby ve starobylé Kutné Hoře pojal za manželku slečnu Martinu Keřkovou. Za všechny čtenáře magazínu speedwayA-Z srdečně gratulujeme, ale nyní se již pojďme vypravit na ovály ve Švédsku a v Maďarsku.

 

Václav Milík se v neděli kvůli nevolnosti omluvil z extraligového vyhlášení vítězů v Žarnovici. V městečku na Pohroní přespal, aby v pondělí dopoledne otočil čumák své červené dodávky na sever. Úterý jej zastihlo s vestou Indianerny Kumla, která na domácí dráze hostila Rospiggarnu Hallstavik.

Novomanželé Francovi v Kutné Hoře

Celkem snadno své soupeře rozdrtila 54:36. Díky lepšímu skóre z obou vzájemných závodů 100:80 si připsala rovněž bonus do tabulky., v níž je prozatím čtvrtá. Pardubický kapitán skóroval šesti body (3 2 1 0).

V sobotu v maďarském Nagyhalaszi odstartoval letošní MACEC Cup. Skončil triumfem Dennise Fazekase, který v cíli rozjezdu byl dříve než Norbert Magosi. Trojlístek nejlepších na pódiu uzavřel Patryk Wojdylo.

Nechybělo mnoho a divákům odsud mával rovněž Jakub Valkovič. Jak magazín speedwayA-Z včera informoval, po divoké hromadné kolizi odstoupil ze závodu v rozjížďce s číslem dvanáct. Přesto byl z našich borců nejlepší, protože osm bodů (2 3 3 F/R -) mu tentokrát stačilo na sedmou příčku. Patrik Mikel skončil devátý (1 2 3 1 1), Jan Macek dvanáctý (2 1 0 1 1) a Jaroslav Petrák patnáctý (0 0 2 0 0).

Foto: laskavostí Josefa France