Smůla dohnala také Jakuba Valkoviče

Hronské Klačany – 21. července
Včera mířil na stupně vítězů úvodního závodu MACEC Cup v maďarském Nagyhalaszi. Po třech sériích měl na svém kontě osm bodů. Jenže pak přišla rozjížďka s číslem šestnáct, nezaviněný pád a konec nadějím. Jakub Valkovič se zařadil na již tak dost širokou marodku žarnovických plochodrážníků. Navzdory hrozivosti celého incidentu zaplaťpánbůh neutrpěl žádná těžká zranění, nicméně ve středu v Pardubicích český šampionát juniorských družstev nepojede.

 

Dle líčení závodníkova otce Štefana kolizi způsobil Andrej Rozaljuk, jenž v prvním nájezdu slovenského juniora podrazil. Svůj motocykl složil musel složit rovněž Andrej Kobrin, zatímco Patrik Mikel startující se žlutým povlakem je stačil vnější stranou objet.

Jakub Valkovič si narazil bok, utrpěl otřes mozku a bohužel si zlomil také ukazováček na své levé ruce. S ním měl jít původně na kontrolu až v pátek, nicméně podařilo se pro něho zajistit konzultaci s chirurgem již na zítřek. Nicméně při pardubických juniorských družstev ve Svítkově bude chybět.

Za všechny čtenáře magazínu speedwayA-Z přejeme rychlé uzdravení!

Jakub Valkovič ve středu nepojede český šampionát juniorských družstev

Foto: Karel Herman