Češi a Slováci v akci 315

Byl to úžasný týden! V pátek viděla svitavská Cihelna další závod českého přeboru. Druhý den začaly chodit další pozitivní zprávy. Jan Kvěch a Petr Chlupáč elegantně prošli do finále evropského šampionátu juniorů. Martin Vaculík stál na pódiu Speedway Grand Prix a udržuje se v pásmu útoku na titul mistra světa. A Josef Franc jel v Mühldorfu finálovou jízdu. Při přestávce polské extraligy bude dnešní kompilace magazínu speedwayA-Z, ale zato vás po bezmála roce vezme za českým závodníkem do Anglie.

 

Švédská a polská liga

Ondřej Smetana při tréninku v Newcastlu

Václav Milík byl v úterý zase ve Švédsku. V Eskilstuně Smederna porazila jeho Kumlu přesvědčivě 53:37. Za skóre 100:80 z obou vzájemných závodů si do tabulky připsala bonusový bod. Pardubický kapitán skóroval sedmi body (2 1 1 3) a jeho klub je v průběžné klasifikaci čtvrtý.

„Dnešní závod se mi nevyvedl, ale jedeme dál,“ vzkázal Eduard Krčmář svým fanouškům prostřednictvím facebooku. Jeho Poznaň si přijela do Bydhoště pro prohru 47:43, přičemž slánský závodník inkasoval jediný bod (0 1 0 0).  Poznaň si však připsala bonus (87:93) a je stále na čele druholigové tabulky.

Anglický trénink

Ondřej Smetana si vyzkoušel také ovál v Redcaru

Ondřej Smetana je známý jako neúnavný cestovatel, nicméně zpráva, že minulý týden strávil na Britských ostrovech, přece jen byla nečekaná. „Jak jsem jel v Glasgowě mistrovství světa, asi jsem se jim líbil,“ vysvětluje pražský závodník. „Nabídli mi, jestli nechci je trénovat a zkusit si to, abych se třeba dostal do týmu.“

A tak kroužil v Redcaru a v Newcastlu. „Bylo to úspěšný,“ netají se Ondřej Smetana, který však zatím nemá do britské ligy namířeno. „Chodilo za mnou spousta promotérů. Nepodepsal jsem ale nic. Chci si zkusit víc drah a připravit se. Nechci přijít do Anglie nepřipravenej‘.“

 

Foto: Ondřej Smetana