Němci pořádají šroubky hned za českými humny

Geisink – 2. ledna
Německý Geisink u Altenbergu u českých hranic poblíž Teplic bude v sobotu 9. ledna večer dějištěm mezinárodního závodu plochodrážních motocyklů se samořeznými šroubky v pneumatikách na ledě. Akce začíná v 19:30 v tamní ledové hale. Vedle stopětadvacítek a automobilů bude hlavním bodem programu mezinárodní klání v klasické kubatuře 500 ccm. Vedle domácích z pořádajícího klubu v Míšni Ronnyho Weise, Marcela Kalmse a Martina Ernsta dostali pozvánku i Roberto Haupt, česky hovořící Holanďan Anne Spaan známý z české juniorky a také Roman Čejka. Ten se magazínu speedwayA-Z svěřil, že se s ledovou disciplínou setkává poprvé.

„Je jasný, že se těším,“ říká slánský závodník, jemuž organizátoři zapůjčí kola se šroubky. „Nikdy jsem to nejel, ale hodně lidí říká, že to je jak na promočený dráze nebo je to aspoň podobný. Žádná speciální příprava nebude, jde tam jenom o prdel, o žádný závody (smích).“

Pořadatelé zvou k návštěvě také fanoušky z Čech, protože cesta do Geisinku je jen o kousíček delší než do Chabařovic, kde se však letos nebude závodit. Cena vstupného činí 6 euro pro dospělé a polovinu pro děti od třech do čtrnácti let.