Plán B kopřivnických dvojic byl posvěcen

Liberec – 1. června
Pět titulů mistra republiky dvojic za posledních šest let získaly Pardubice. Pouze v říjnu 2014 je na trůně vystřídal Slaný. Ani jeden z těchto celků se však letos na startu neobjeví, protože sportovní komise včera v Liberci dala zelenou náhradnímu termínu pro Kopřivnici v neděli 23. června. Václav Milík by však čistě teoreticky mohl ve své vítězné sérii pokračovat, pakliže by někdo ze soutěžících vsadil na jeho neúčast v polské extralize. Spekulace stranou, ostatně personální hra již začala.

 

Originalita se kopřivnickým cenám nemůže upřít

V barvách Kopřivnice bude před domácím publikem hájit trojice Josef Franc, Martin Málek a Jan Macek. Místopředseda klubu Richard Dufek se magazínu speedwayA-Z svěřil, že Moravané budou mít v záloze ještě druhý tým pro strýčka příhodu.

O den dříve se totiž v Plzni koná evropský pohár devatenáctiletých dvojic a startuje i finále mistrovství světa juniorů, které by ze startovní listiny kopřivnického mítinku mohly odčerpat řadu závodníků v případě svého přeložení na náhradní nedělní termín.

Petr Chlupáč a Jan Kvěch mají hájit barvy pražské Markéty, zatímco za Olymp Praha nastoupí Ondřej Smetana a Zdeněk Holub. Tato informace nadzvedla Vladimíra Vopata jako měsíční raketa Saturn V, protože se Zdeňkem Holubem počítal pro svůj INTERTEAM obhajující loňský bronz. Ostatně i Plzeň se musí poohlédnout po někom jiném ke Zdeňku Simotovi, když Ondřej Smetana vyfasuje pražskou vestu.

Aktuální podoba MR dvojic, Kopřivnice 23. června:

Markéta Praha: Petr Chlupáč, Jan Kvěch
Olymp Praha: Zdeněk Holub, Ondřej Smetana
Kopřivnice: Josef Franc, Martin Málek, Jan Macek
Plzeň: Zdeněk Simota
Březolupy:
Žarnovica:
KFPD Třebusice:

Foto: Karel Herman