Ani liják nevyhnal závodníky z oválu

Chabařovice – 25. května
V sobotu nabídl chabařovický tým tréninkový den pro flat track, který využilo hned jedenáct závodníků a šest nováčků v kategorii 50 ccm. Celé dopoledne se mohlo trénovat a od dvanácti hodin byl v plánu bodovaný trénink. Po pár odjetých rozjížďkách se otevřelo nebe a začal velký liják. Netrval sice dlouho, ale na závodění už to nebylo. Vytvořené laguny ale lákaly k řádění na vodě.

 

Sobotní Chabařovice patřily flat tracku

Neodolala skoro celá kategorie FT1 Pavol Pučko, Kamil Pauker, Kraus Jiří mladší, Lukáš Kvapil Lukáš a Jan Halbich. Poslední dva jmenovaní byli hvězdami dnešního dne, jelikož jméno Lukáš Kvapil je známo všem vyznavačům Rallye Dakar, Lukáš Kvapil v letošním roce v této velmi těžké soutěži obsadil pětadvacáté místo v kategorii motocyklů, ale bavila by ho i kategorie kamionů.

A další borec se jmenoval Jan Halbich, který se jinak věnuje silničním motocyklů. V německém šampionátu vybojoval čtvrté místo a ve vytrvalostní endurance byl v kategorii superstock po 8hodinách na prvním místě, když v tom ho zradil motocykl a on musel ze závodu odstoupit.

Souboj dvou známých motocykovývh zavodníků Lukáše Kvapila a Jana Halbicha

Chabařovický závodník Jiří Mikšovský, který pomáhal s organizací, měl opět technické potíže, ale déšť mu trochu pomohl, jelikož proudy vody, zabránily pokračování bodovaného tréninku, ale i tak to dnes nestačilo na bednu.

Po ustání deště si kluci nenechali ujít příležitost, svézt se na vlastní riziko na takto zalité dráze. To byla neobvyklá podívaná pro tuto disciplínu, jak víme, flat track vůbec nemá rád mokré dráhy. Ale v Chabařovicích jakoby všichni ztratili pud sebezáchovy a ve velkých rychlostech projížděli jezerem“ které se na dráze vytvořilo. Nutno podotknout, že nebyl naštěstí žádný pád, a kluci měli alespoň pěkně umyté motorky.

To však ještě nebyl konec, jelikož v kategorii FT1 došlo ke shodě bodů na třetím a čtvrtém místě, měl by následovat rozjezd, ale v současné situaci by to nebylo bezpečné, takže o bedně  rozhodl běh na dlouhé trati 360 metrů. Velký ovál museli závodníci oběhnout a dokonce v přilbách, a vyřešit tak patovou situaci, ale postavili se k tomu sportovně.

Start rozhodujícího běhu o třetí místo ,ezi Kamilem Paukerem a Jiřím Krausem

Jako první cílovým praporkem drženým vítězem Pavlem Pučkem proběhl Kamil Pauker a porazil mladého Jiřího Krause. Ale již brzy si to kluci budou moci opravdicky rozdat při dalším podniku mistrovství republiky v Divišově.

Foto: Jiřina Šifaldová